… din Neunde

Deschid un nou capitol de blog pe care intentionez sa il dedic in exclusivitate catrenelor, sau mai bine zis,  rubayyatelor lui Omar Khayyam.
Ca ilustratii voi folosi doar fotografii din periplurile mele.

Fost, a fost un strop de apă – şi pieri în mare stropul.
Fost, a fost un fir de tină – şi se contopi cu globul.
Ce-i venirea ta pe lume ? Ce-i plecarea ta ? … Răspunde !
Din Neunde vine-o gâza şi se duce in Neunde.
– Omar Khayyam – 
*
imagine – Pavilionul Saheb Qaranieh, Palatul Niavaran – Teheran

 

 

10 gânduri despre “… din Neunde

  1. >"Un om prin lume trece. El nu e musulman. Nici infidel nu este. Nu crede-n legi si zei. Nu neaga, nu afirma. Dar vezi in ochii sai Ca nimenea nu este mai trist si mai uman". eu asa mi-l imaginez pe Khayyam…

    Apreciază

  2. >Ma incant ca nu toata lumea aspira la un rating foarte bun, nu toata lumea scrie spre a "placea" masei mediocre…Mai exista oameni care scriu si pentru pura bucurie a regasirii si comunicarii cu cineva din alte sfere si lumi?Cred ca esti unul dintre ei(sau, ele?)Deschizand fereastra ta aici, m-a invaluit un parfum ciudat…ca atunci cand deschizi o carte rara si din paginile ei vechi nu se scutura praf, ci aur…

    Apreciază

  3. >@literelibereIntr-un fel ai dreptate caci spre finalul vietii, Khayyam renunta atit la credinta cit si la stiinta :).@CELLA:)@anonimDa, ai intuit bine :). Nu scriu pentru rating … la ce mi-ar folosi?Ma bucur insa cind cineva revine pe acest blog din pura placere, curiozitate sau dorinta de a descoperi ca viata inseamna si altceva decit politica, economie …sau evenimente sportive.

    Apreciază

  4. >Da, un crampei de frumos si de rafinament langa o tema de reflectie este ceea ce ma asteptam sa redescopar aici :)Am revenit cu drag, pierdusem coordonatele, acum le-am salvat.Neunde este portativul simfoniei noastre, acolo e cuibarit liantul existential…O zi curata si limpede ca un ochi de vitraliu!

    Apreciază

  5. >La întrebarea regelui Midas (care e cel mai bun lucru pe lume?), inteleptul Silen a spus:"Cel mai bun lucru pe lume este puterea ta de pricepere – a nu te fi nascut, a nu fi, a fi nimic. Mai apoi, ceea ce ar merge cel mai bine pentru tine este de a muri cât mai curând."Versurile lui Khayyan mi-a adus instantaneu in minte fragmentul asta si cateva versuri din Moartea lui Fulger – "Din codru rupi o ramurea/…"

    Apreciază

  6. >.. orice 'nume' sau semn (mi-)as lua, tot m-ai recunoaste…..; acum, am trecut pt ca am reusit sa strapung virtualul, sa stapinesc durerea si sa …. si atit; am scris-spus ce inseamna bijuteria asta de blog al tau pt mine…. imi este necesar, nu doar de'ajuns

    Apreciază

  7. >@pescarusul argintiuBine ca ai regasit coordonatele care sa te readuca aici :)Trebuie ca sa-mi fac timp miine sa-ti iau in 'raspar' blogul …@anonimPresupun ca nu esti anonimul ce a postat primul comentariu :)Khayyam nu a fost doar poet ci si matematician, astronom … si putin filozof. Nu ma indoiesc ca i-a citit pe greci.Daca gresesc sau nu, trebuie sa-mi spuna altii … insa eu il percep ca pe un gnostic.@sisifAnamaria, cred ca reusesc sa-mi recunosc cititorii :), iar in plus doar tu ai obiceiul sa-ti semnezi comentariile cu insemne ciudate, ca de exemplu ~~~ .Bine ca esti 'mai bine' si sper sa te faci bine de tot.Banuiesc ca faci exercitii de recuperare … dar sa stii ca nimic nu ajuta mai mult decit faptul sa poti face abstractie de durere sau de un handicap de moment.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.