nedumerire … și nu doar atât

 

This image has an empty alt attribute; its file name is abstract-woman-011-corporate-art-task-force.jpg

      De când m-am reîntors acasă am parcurs, pas la pas, o distanță marcată de două jaloane : ciuma roșie și România (ne/re) educată, ca în final să ajung pe malul egalității de gen.

      Compania de aviație Lufthansa a anunțat că personalul de zbor va renunța la clasicele interpelări  „doamnelor și domnilor” în favoarea impersonalului stimați pasageri/călători.

      Stau și mă întreb: pe cine discrimina formularea anterioară?
Oare pe bărbați, deoarece apelativul doamnelor era trecut înaintea domnilor ?
      Cred că asistăm la ceva ce are tangență cu dezrădăcinarea ființei umane.
Nu mai suntem fată și băiat, nu mai suntem bărbat și femeie, nu mai suntem mamă și tată (eventual părinte 1 și părinte 2), nu mai suntem domni și doamne, de fapt vom ajunge să nu mai fim nimic din ceea ce, fără să ne învețe nimeni, simțeam că suntem, într-o ordine naturală a lucrurilor, fără suportul ideologic al nici unei teorii.
      Stau și mă întreb : dacă mâine, în autobuz sau tramvai, spre exemplu, un bărbat mi-ar ceda locul său, ar trebui să mă simt lezată, discriminată?
Poate că mai există femei care ar dori să se simtă „lezate” și bărbați capabili să „lezeze” femeile în acest fel ;)

      Nedumerirea mea nu e lipsită de fundament. Noi nu  trăim în democrație, nici în post-democrație, nici în post – modernism sau progresism. Trăim în idiocrație, altoită pe un fond de apartheid sanitar/medical, susținută de o clasă politică în mare parte disgenică, stropită din belșug cu corupție și tolerată prin tăcerea și lipsa de reacție a celor mulți.

      Îmi pare rău că nu am putut posta o perioadă de timp, după ultimul text, cel cu așa numitul certificat medical, dar, fără nici o atenționare prealabilă din partea WordPress, m-am trezit că nu mai am butoanele care să-mi permită să adaug o postare nouă pe blog.

 

6 gânduri despre „nedumerire … și nu doar atât

 1. Premergator sclavizarii presupun ca este dezumanizarea!
  Se poate vedea si de pe Luna…
  Problema este ca mecanismul a fost pornit si nu stiu cum ar putea fi oprit.

  Eu inca nu am inceput sa postez pe WP , dar probleme cu bloggerul apar mai des de cand s-au modificat. Cam ciudat insa sa nu poti adauga postari. Ceva de depanare ar trebui sa existe.

  Numai bine Exergy! Sper sa nu mai ai probleme, ca sincer mi-era dor de niste miniaturi… :)

  Apreciază

  • La școală am învățat că omul e o ființă rațională … eu am cam început să mă îndoiesc de faptul că orice om apelează la rațiune, măcar cinci minute pe zi, că dacă ar fi apelat, nu am fi ajuns în situația asta.

   Apreciat de 1 persoană

 2. Trăim într-o lume ce anunță societatea din ”Minunata lume nouă” a lui Aldous Huxley, susținută de tirania lui Big Brother din ”1984” al lui George Orwell. Probabil i se va alătura în curând și prigoana cărților din ”Fahrenheit 451” de Ray Bradbury. Și cine știe încă mai ce… Și noi stăm ca oile la tuns. Sau la abator.

  Mi-era dor de tine și mă îngrijorasem. Bine ai revenit!

  Apreciază

  • Mulțumesc pentru gândul bun.

   Poate că sună aiurea ce spun … dar cred că asistăm la o ofensivă neo-comnistă/progresistă la nivel mondial, pentru care, pandemia, a constituit un catalizator neașteptat.
   Probabil că se va stinge, și asta pentru simplu fapt că, cei ce o finanțează, deși nebuni pe jumătate, sunt mai deștepți decât cei ce le execută ordinele plătite.

   Apreciat de 1 persoană

 3. Probleme am avut şi eu, tot cu articole noi. De fapt, şi acum e la fel, dar eu folosesc acum altbrowser şi văd că din el pot posta. Sper să nu mai fie astfel de probleme.
  Cred că încet-încet, noi, cei care ne simţim femei sau bărbaţi şi suntem ceea ce ne simţim şi ceea ce natura spune că suntem, vom fi consideraţi ciudaţi dacă vrem să ni se spună aşa.

  Apreciază

  • Mă întrebam și eu, așa ca tot omul, ființele astea care se declară orice altceva decât femeie sau bărbat, atunci când sunt testați pozitiv, sau când mor infectați cu Covid, din punct de vedere statistic unde sunt trecuți ?
   Că nu am văzut în statisticile oficiale nici un fel de alte rubrici în afară de femei și bărbați :)

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.