Ahnenpaß

Ahnenpaß (Ahnenpass în grafia modernă a limbii germane) este un pașaport genealogic – un act de identitate ancestrală, un permis de puritate a rasei – emis de regimul nazist, care certifica faptul că posesorul este arian.
Documentul era necesar pentru înscrierea la liceu și universitate sau încheierea căsătoriei cu o persoană ariană, permitea accesul în teatre, muzee, cluburi, bazine de înot, cinematografe, restaurante și asigura accesul în spitale și policlinici pentru a beneficia de servicii sanitare.
Era de asemeni necesar pentru deschiderea unui cabinet de avocatură, cabinet medical, etc.

Această postare atipică este cauzată de o știre incredibilă: azi am aflat că în Germania funcționează magazine, inclusiv magazine alimentare, care nu permit accesul persoanelor nevaxxinate.
Vrei să cumperi pâine și niște mere … trebuie să fii vaxxinat.

Ceea ce se întâmplă azi în Europa în legătura cu pașaportul de vaxxinare, prezentat într-o lumină mai blândă drept certificatul de vaxxinare, reprezintă un iceberg de ipocrizie. Ceea ce se vede e doar vârful.

Mi-e așa o lehamite să mai trăiesc în lumea asta!

7 gânduri despre „Ahnenpaß

 1. Ce s-ar mai putea comenta? Oamenii de bună credință au înțeles demult mersul lucrurilor. Cei de rea credință se fac că nu înțeleg. Cei cărora nu le pasă ori nu pricep merg înainte ca oile…

  Apreciază

 2. Revin. Mi-am permis să preiau acest articol în blogul ”Jurnalul Zinei”, la pagina ”Una pe zi”, cu linkul de rigoare, desigur. Sper să nu te deranjeze. Dacă nu ești de acord, scrie-mi și îl scot imediat. Oricum hotărăști, mulțumesc!

  Apreciază

 3. Istoria se repeta intr-un mod inimaginabil. Ma tot gandesc si continui sa consider ca totusi din ecuatia prezentului lipseste ceva. Lacomia si dorinta de putere oricat ar fi de mari, au niste limite finite, oricat s-ar stradui niste unii. Sa pui la cale finalul rasei umane, pentru ca pe termen mediu se poate si asta mi se pare ilogic. De aceea tot cred ca lipseste ceva ce nu inteleg. Si probabil voi ramane mult si bine nedumerita…

  Exergy, pe lumea asta, azi, am luat din piata maci. Si anul trecut am luat si am facut cu ei niste poze minunate. Asa ca arunc peste bord lehamitea, daca tot inca sunt pe aici. Ne cunoastem doar virtual, dar tot imi permit sa-ti spun prieteneste sa faci la fel. Miracolele apar cand ne asteptam mai putin…❤️

  Apreciază

  • Nu e nici un pericol. Nu am căzut în depresie :)

   A fost pur și simplu verbalizarea unei constatări … mă lupt și eu cu lehamitea asta cum pot. Constatarea mea cred că izvorăște în primul rând din conștientizarea faptului că toți incompetenții, plini de ei și de o aroganță la limită cu debilitatea mintală, fără simțul ridicolului, conduc această țară.
   Doar când mă uit la figurile lor și felul în care gesticulează simt că intru în depresie dacă nu schimb urgent canalul TV.
   Dacă îi mai ascult și ce spun, îmi stric întreaga săptămână :)

   Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.