eu nu pot da Delete

 

 krasner10.jpg

imagine – Lee Krasner

Tot ceea ce aducem la lumina in imaginar, are, sau va avea intr-o buna zi coincidente in real. Iar eu, asemenea lui Paul Auster, cred in coincidente.
Cred in faptul ca intamplarile nu sunt intamplatoare decat pana la un punct. Si mai cred ca daca vrei sa reusesti in Ceva, indiferent in Ce, trebuie sa te dezbraci de haina prea stramta a logicii si sa te lasi condus de instincte, fara teama ca ai putea esua.

Viata mi se rostogoleste zilnic in fata picioarelor neintrebandu-ma ce vreau de la ea. Intre noi se intinde un imens gol de comunicare. Apartinem unor epoci diferite.
Eu – epocii de piatra a sentimentelor, cu sufletul ca o dalta de silex – arma de aparare, de vanatoare, si unealta a frumosului in acelasi timp.
Ea – epocii Microsoft, a memoriilor portabile si purtabile, guvernata de Up-to-date-uri carora nu le gasesc nici o justificare.
Eu nu pot da Click si Delete pe ceea ce am inregistrat candva.
Nu am un Recicle Bin in care sa arunc amintiri, greseli, cauze pierdute … si nu ma pricep sa fac un Restore atunci cand imi dau seama ca m-am inselat.

Nu pot lasa pe oricine sa-mi tasteze pe suflet lucruri pe care stiu ca nu le pot arhiva. Poate si de aceea nu spun nimanui cuvinte numai de dragul de a spune ceva, iar atunci cind tac, in mod sigur, tacerea mea rataceste in cautarea unui rost.

8 Octombrie ’07
yahoo 360

6 gânduri despre “eu nu pot da Delete

  1. >ceea ce denotă că eşti pe drumul cel bun, în căutare, pre-simţind infinitul din noi.totul e să găseşti puntea dintre cele două, să le pui împreună, să vezi că de fapt sunt numai faţete ale aceleişi frumuseţi.rostul va veni la tine apoi. :D

    Apreciază

  2. >:)m-am intrebat multa vreme ce ai facut cu pagina de yahoo 360.acolo te citisem prima data….cat despre rost, cred ca exista in inasasi modul tau de a fi?ce ar fi fost marmura fara dalta lui Michelangelo, sa spunem? doar marmura….iar cuvintele ar trebui sa fie sacre. suntem insa in era in care totul s-a desacralizat. poate ca, cine stie, acesta e drumul spre un nou inceput…..

    Apreciază

  3. >Intr-un film cineva spunea despre concertele de liniste. Cred ca filmul era "Iarba verde de acasa", dar nu sunt sigura. E tot un fel re recycle bin. Ca-i poti da "restore" la suflet si merge mai departe.

    Apreciază

  4. >@FlipiS-ar putea sa fi incurcat drumurile:)@scanteieCu pagina de pe yahoo360 nu s-a intamplat nimic. A diparut odata cu disparitia platformei. Nu am dorit sa o transfer nicaieri. Nici pagina veche, nici pe cea noua.Poate imi spui ce cont aveai pe yahoo … sa vad daca imi aduc aminte ( … nu cumva Roshanak? )@SimonaE oarecum ca in fizica :). Pentru a ajunge dintr-un 'maxim' la un 'minim', sau invers, unda electromegnetica trebuie neaparat sa treaca prin punctul zero …

    Apreciază

  5. >nu, exergy, eu eram licuriciul:)ma multumeam doar sa citesc!asta mi-e firea. sa stau deoparte si sa fiu muta atunci cand apreciez ceva. nu ca atunci cand as proceda invers nu as aprecia la fel de mult. probabil ca atunci se acumuleaza si laxez granitele:)

    Apreciază

  6. >drumurile nu ai cum să le încurci pentru că toate sunt numai călătorii pe aceiaşi faţă a unei suprafeţe moebius.conştientizarea e cea care diferenţiază.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.