vid de dorinţă

 

De foarte puţine ori am dorit cu adevărat ceva … şi dacă ar fi să număr toate cele dorite până în clipa în care tastez aceste rânduri, cred că mi-ar fi îndeajuns degetele de la o singură mână.
De aceea, orice dorinţă neîndeplinită a fost urmată imediat de un vid de dorinţă, o stare în care forţe centrifuge neconvenţionale îmi goleau interiorul de orice, storcându-mi până şi gândurile ce ar fi putut degenera în altceva.

În acel gol se întâmplau lucruri incredibile, de parcă cineva, prin îndeplinirea unor lucruri pe care nu le-am dorit, dar pe care oamenii obişnuiţi le doresc zilnic, încerca să mă facă să înţeleg ce inutil e să doreşti.

Trebuie să vrei. Doar lucrurile pe care le vrei prind contur în realitate, îmi spunea glasul acela închis în vidul meu interior, un veritabil djin cu puteri supranaturale. Dar eu nu eram o lampă şi nici nu eram în aşteptarea vreunui Aladin …

Îmi place să mă plimb la crăpatul zorilor pe alei pietruite, străduţe si pieţe vechi cu pavajul tocit de privirile trecatorilor.
Dacă plouă e şi mai bine :)
Apa dă strălucire pietrelor.
Dacă se întâmplă să fie toamnă şi frunze galbene să se scuture pe ici pe colo, simt cum intru în poveste.

Acolo e locul perfect în care pot sparge vidul, fără să-mi fie teamă de ce va urma. Imprevizibilul de abia aşteaptă să mă ia ocrotitor de încheietura mâinii.

… şi lacrimile bărbaţilor îşi doresc să fie uscate de buzele cuiva

21 de gânduri despre “vid de dorinţă

  1. >În pimul rând, îţi adresez mulţumiri pentru imaginea (necesară la Pallady), e un cadou pentru care îţi rămân datoare….numai să îţi doreşti ceva şi de la mine şi să pot! Aşa că, principiul rămâne acelaşi, să-ţi doreşti! E cel mai interesant mod de a gandi intâlnit de mine la o persoană (nu la un personaj de roman!), să nu-ţi doreşti decât rareori câte ceva şi să nu simţi vidul neîmplinirii dorinţei…Să fie acesta secretul fericirii?? Dacă îmi poţi spune, aş fi curioasă să aflu marele secret, eu am prostul obicei de a-mi dori o mulţime de chestii (că nu sunt neapărat lucruri care se pot cumpăra!) şi rămân uneori dezamăgită de neîmplirea doinţelor. Uite, mi-am dorit ca oamenii să fie mai corecţi cu mine şi nu a fost aşa, poate tocmai pentru că eu am încercat să fiu mereu foarte corectă. O seară bună!

    Apreciază

  2. >eu vin deja a cincea oară, cred, să citescaproape că-mi vine să mă pişc :)chiar este adevărat… ce surprize minunate ştii tu să-mi facinici nu ştiu cum mi-ar arăta unele zile fără să vin aicipun "semn"(şi) la postarea asta… mai am multe de învăţat :)

    Apreciază

  3. >nu stiu cate mi-am dorit pana acum. Stiu insa ca atunci cand nu mi s-a implinit ce am vrut am avut aceeasi reactie de care povestesti atat de frumos aici: nu am mai vrut nimic… o perioada :D

    Apreciază

  4. >lumea mea pare mai saraca, atunci cand, scotand nasul din ea, ochii imi cad peste frumoasele cuvinte cu care te exprimi celorlalti. eu care imi doresc mereu atat de multe lucruri, de felul meu.. uit sa ma mai intreb daca nu cumva gasesc mai mult chiar decat caut in lucrurile aparent simple, cum ar fi un blog. si totusi ce blog, cel al unui suflet care surprinde atat de multe trairi, credinte, lumi, in cuvinte, linii si culori. iti multumesc pentru vizita. vad ca tu esti fidela negrului. se poate pentru ca este cadrul perfect oricarui joc de umbre si lumini :).te pup

    Apreciază

  5. >@daurelTot prin virtual citisem o fraza ; "Ceea ce nu te ucide te face mai puternic."… as aduce o mica corectie : Ceea ce nu te ucide te face atotputernic.@MirelaMa bucur ca am putut sa-ti fiu de folos cu acel link."Secretul Fericirii"?Nu-l stiu.Daca ai avea mai putine asteptari si pretentii din partea celor care te inconjoara, inclusiv dorinta de a fi corecti cu tine, ai avea mai putin de suferit … cred.@CELLADe cinci ori?! … crede-ma ca nu stiu ce sa zic :)

    Apreciază

  6. >@adiSe vede ca avem unele simptoame comune … si "simptoane" comune :)@SabinaBine ai revenit pe blog.Da, ai intuit bine. Sunt fidela negrului. E culoarea pe care poti proiecta orice.

    Apreciază

  7. >şi am venit… iar :)ştiam că mă "roade" ceva. era "vînzătorul de iluzii", o însemnare mai veche de-a taam găsit-o şi m-am "liniştit" :)nonculorile sunt, pentru mine, mult prea radicale. mereu am "probleme"(şi) datorită "lor"

    Apreciază

  8. >Ai pefectă dreptate! Nu merită nimeni, absolut nimeni să-mi bat eu capul pentru a-i corecta…incorectitudinea! Mi-ai dat un sfat bun, încă un pic de bolggereală şi mă fac o… dură! Foarte frumos scrii!

    Apreciază

  9. >@VaniaDeparte de mine gindul sa imi induc in eroare cititorii :)Am luat cunostinta … il voi inlocui pe 'gin' cu 'djin'.@CELLAPostarea se intitula "colectionarul de iluzii" nu "vinzatorul de iluzii" … desi daca stau sa ma gindesc bine, unii colectionari, din varii motive, isi mai vind cite ceva de prin colectie …@MirelaScuze ca va raspund cu intirziere, dar sunt plecata in a treia runda de vacanta si doar seara, sau o data la doua seri, intru pentru citeva minute in virtual …Nu trebuie sa te faci o dura dar nici sa-ti consumi nervii, energia si buna dispozitie din cauza altora.Parca cite vieti ai de trait, si cite ore are o zi … ?

    Apreciază

  10. >Lacrimile bărbaţilor produc, in general, alte lacrimi. Sunt…stranii. Aproape de negandit. Ca niste pietre ude de ploaie. Nu intotdeauna stralucitoare, insa intotdeauna naucitoare. Pentru ambii…

    Apreciază

  11. >Wow, te admir enorm daca niciodata nu ai avut prea multe dorinte… Deceptiile apar odata cu dorintele…Nu te intreb care e secretul, pentru ca desi ni l-ai impartasi, probabil noi nu am fi in stare sa il folosim…

    Apreciază

  12. >@LanternativaExista lacrimi si lacrimi … @chrysallidisMultumesc de urari si ma bucur ca ai trecut pe aici. Din pacate eu nu-ti mai pot accesa blogul :(.@AncaAsul din mineca il pastrez doar pentru mine :)

    Apreciază

  13. >-X- Buna -X-, ai un PREMIU la mine, pe blog, te astept cu drag sa-l iei acasa si sa te bucuri de el! Am si ceva Pictori ai verii intr-un post de ieri, zi buna!

    Apreciază

  14. >Intotdeauna cind ma intorc din vacanta trebuie sa ma intimpine si niste surprize neplacute … Bineinteles ca nu pot sa las comentarii la tine pe pagina, si cu exceptia celor ce au cont pe wordpress, nu cred ca altii vor putea comenta.Pagina de logare ce se deschide e de pe wordpress … si dupa cum am mai spus, nu am cont acolo :)Deci ma voi multumi doar cu lectura.Totusi nu mi-e clara problema cu spamurile.Eu nu am pus nici un fel de restrictii in ce priveste comentariile, si in vreo doi-trei ani de "blogger" nu mi s-a intimplat niciodata sa fiu 'spamuita' :).@MirelaVoi trece sa vad despre ce e vorba.Multumesc anticipat :)

    Apreciază

  15. >@X Multumesc pentru incurajari. Aveti dreptate, pauza nu va rezolva nimic. Va citesc in continuare cu mare placere. Vacanta placuta, daca a mai ramas ceva din ea!

    Apreciază

  16. >Ai reusit sa imi transmiti o anumita stare.. nu detaliez, dar e minunat ce poti face. Imi place sa revin pe blogul tau pt ca de fiecare data sunt surprins.

    Apreciază

  17. >@gabilutzaTe averizez ca am de gind sa folosesc o insemnare din jurnalul tau pentru o postare viitoare :)@SirgSi mie mi-a indus o anumita stare in momentul in care l-am scris …

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.