fațetele ipocriziei în oglinda COVID

Vă mai amintiți de nemulțumirile jucătorilor de tenis de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului 2021?
Faptul că sportivii au fost băgați pentru două săptămâni în carantină strictă?

Citez de pe Digi Sport.

„Jucători de top, precum Novak Djokovic, ar fi cerut efectuarea carantinei în locuinţe private dotate cu teren de tenis, dar premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a exclus orice fel de excepţii la protocoalele impuse pentru a opri răspândirea COVID-19.”

”E ca şi cum ai fi la închisoare. E acelaşi lucru, dar cu Wi-Fi. Aceşti oameni nu au nicio idee despre tenis şi despre antrenamente, e un dezastru complet. Acest control total nu e de la Tennis Australia, vine de la guvern”, a declarat Bautista Agut, nr. 13 mondial, pentru canalul israelian Sport 5.

https://www.digisport.ro/tenis/e-ca-si-cum-ai-fi-la-inchisoare-dar-cu-wi-fi-inca-un-sportiv-revoltat-de-ceea-ce-se-intampla-in-australia-989379

„Bula controlata timp de doua saptamani va reprezenta un mediu foarte strict. Obiectivul va fi sa protejam comunitatea, astfel incat jucatorii se vor putea deplasa doar de la hotel la terenuri si inapoi, intr-un mediu sigur. Se vor face multe teste, scopul nostru este sa fie cea mai sigura bula din lume. Dupa cele doua saptamani, jucatorii vor putea iesi si vor putea deveni membri ai comunitatii, pentru ca sunt negativi si nu raspandesc COVID,” a lamurit Craig Tiley.

https://www.sport.ro/tenis/carantina-de-14-zile-pentru-toata-lumea-cine-nu-face-sarbatorile-in-bula-anti-covid-din-australia-nu-joaca.html

Dar ce avem noi aici ?!

Avem un eveniment care s-a desfășurat tot în Australia dar fără nici un fel de restricții.
Avem 36 000 de spectatori, treizeci și șase de mii, pe un stadion de cricket din Sydney care au urmărit și participat la parada anuală Gay and Lesbian Mardi Gras.
Ediția a 43-a a acestei parade s-a desfășurat pe 6 martie 2021.

 

https://www.bbc.com/news/world-australia-56307356

O altă serie de fotografii completează amploarea evenimentului.

https://www.smh.com.au/national/nsw/2021-sydney-gay-and-lesbian-mardi-gras-20210306-h1ueyf.html

Oare participanții veniți din cele mai diverse țări ale globului au fost plasați și ei întro bulă de siguranță medicală pentru 14 zile?
Întreb pentru niște prieteni extratereștri care s-au plictisit de viața din galaxia lor și intenționează să se mute pe planeta noastră ;).

 

As the launch event for Mardi Gras, Fair Day is a spectacular festival that promises fun for the whole family. At our 2018 stall in Victoria Park we gave away 3,000 prepaid SIMs to help our customers stay connected with the people they love. In 2019 we handed out fans and compiled an amazing collage of photos of visitors to our stall and in 2020 we had a ball pit for visitors to dive into.

 

De remarcat cadrele medicale cu mască și „distanțarea” din tribune.

Pentru o mai bună informare se poate accesa galeria de imagini din link-ul de mai jos.

https://www.9news.com.au/national/lgbtqi-pride-in-protest-march-hundreds-make-their-way-down-sydneys-oxford-street/f9526df2-4310-4331-8b48-6e39640b2be5

Mă abțin de la alte comentarii despre normalitatea lucrurilor, de pe toate palierele vieții sociale, nevoia de nuditate vulgară a unei mari părți a participanților la festival, cât și despre faptul că unii sunt mai egali decât alții, și, după cum bine se vede, nici restricțiile COVID nu fac excepție de la celebra zicere orwelliană  :(.

 

 

5 gânduri despre „fațetele ipocriziei în oglinda COVID

    • Scuze ca raspund cu intarziere dar uneori ma simt atat de golita de energie observand toate cele ce se intampla in jurul nostru si in viata noastra.

      Un sfarsit de saptamana cat mai bun iti doresc.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.