cine a hotărât și/sau hotărăște pentru copiii Europei ?

Nu mi-am dorit ca revenirea pe blog să se producă prin această postare atât de departe de universul artistic prin care călătoresc, virtual, de ani și ani de zile.
Dar sunt niște lucruri pe care doresc să le spun.
Ca să înlătur orice dubii în ceea ce privește echidistanța față de subiect trebuie să punctez din start că nu am copii.
Lucrurile fiind lămurite să purced la treabă.

Cu ani de zile înainte ca acest SARS COV 2 să atace omenirea urmăream la televiziunea iraniană un program, o dezbatere, un fel de masă rotundă cu diverși invitați.
Dar oare ce poți urmări la o televiziune dintr-o țară condusă de un regim teocratic în care mass-media e supusă frecvent cenzurii ?

Poți afla multe lucruri nedezbătute în mass-media apuseană, poți face cunoștință cu puncte de vedere inedite, ciudate sau chiar total inacceptabile într-o societate democratică.

La acea discuție unul din cei prezenți susținea o teorie atipică, nu știu dacă aș putea numi-o conspiraționistă, prin care căuta să demonstreze ideea că Europa merge într-o direcție greșită, debusolată, fără un sistem de valori tradiționale, deoarece foarte mulți lideri și politicieni influenți nu au copii biologici sau copii înfiați și, prin urmare, fiind ultima verigă într-un lanț uman nu le pasă ce se va întâmpla cu generațiile următoare.
Ideea era că legile și libertățile promovate de ei nu duc la consolidarea democrației, așa cum s-ar crede, ci la o destructurare a societății și o derivă umană pe plan personal pentru foarte mulți europeni.

Aici se aduceau în discuție o parte din liderii importanți fără copii ai celor mai dezvoltate state și se încerca un fel de extrapolare a ideii că s-ar fi creat un așa zis club al politicienilor fără copii care se sprijină unii pe alții în promovarea ideilor comune.

Mi-am amintit de acea emisiune în contextul în care se dezbate foarte mult problema începerii anului școlar și al măsurilor restrictive impuse de autorități.

Am căutat pe net oamenii politici care nu au copii și am încercat, atât cât am putut, să înțeleg adevărul sau minciuna din spatele acelor afirmații de la emisiunea vizionată cu mai mulți ani în urmă.

Iată personajele politice descoperite :

1- Angela Merkel – cancelarul Germaniei, cea mai puternică economie europeană
2- Theresa May – fost PM al Marii Britanii
3- Mark Rutte – PM Olanda
4- Elio di Rupo – PM Belgia, gay
5- Emmanuel Macron – PM Franța
6- Paolo Gentiloni  – fost PM al Italiei
7- Nikola Sturgeon – PM Scoția
8 – Sebastian Kurz – Cancelar al Austriei
9 – Xavier Bettel – PM Luxemburg, gay
10 – Jean Claude Juncker – fost președinte al Comisiei Europene
11- Leo Varadkar – PM Irlanda, gay
12 – Stefan Löfven – PM Suedia
13 – Ana Brnabić – PM Serbia, lesbiană

14 – Shinzo Abe – PM Japonia

Șefii guvernelor celor mai puternice economii europene și al celor mai importante țări de pe vechiul continent nu au crescut copii.

Și România urmează trendul european.

1 – Klaus Johannis
2 – Dacian Cioloș
3 – Dan Barna

Nu vreau nicidecum să induc ideea că persoanele fără copii nu ar avea empatie, departe de mine gândul ăsta cu atât mai mult cu cât fac parte din categoria mai sus menționată, dar vreau să spun că eu cred cu tărie în instincte … deci și în instinctul matern și cel patern.

Dacă mie îmi ia ceva timp să mă dumiresc dacă o lege ce îi vizează pe copii este corectă, sau dacă este în detrimentul lor, trecând prin filtrul gândirii informațiile auzite/citite … un părinte realizează în foarte scurt timp, uneori instantaneu, pericolele ascunse în spatele acestor legi, dispoziții, regulamente și obligații. Asta în cazul în care nu este îndoctrinat politic sau spălat pe creier.

Pentru mine e evident faptul că asistam la o anormalitate pe plan politic pentru că persoanele menționate în postarea de azi conduc destinele a peste 70% din populația Uniunii Europene, deci, implicit, viitorul copiilor europeni.

Las pe oricine vrea să tragă singur concluziile.

7 gânduri despre „cine a hotărât și/sau hotărăște pentru copiii Europei ?

 1. Nu e vorba numai despre faptul că nu au copii, e vorba și despre SUFLET, mai bine-zis despre valori și despre conținutul sufletului. Totuși, la noi, în Basarabia, în România, în Ucraina au mai rămas careva valori, niște principii umane, creștine dacă aș putea să mă exprim așa, pe când în alte state din Europa cam lipsesc aceste valori neceasare de a fi OM ADEVĂRAT. Libertinismul a corupt aproape tot continentul. De unde decizii veritabile, dacă nu mai funcționează principiul ,,inimii”, al sufletului. Un om poate să nu aibă copii, dar să îi iubească din adâncul sufletului, să fie empatic, să îi fie inima printre copii, printre oameni, dar dacă inima e absentă, sunt conectate doar poftele și interesele personale, atunci nu mai este loc de valori, e loc doar de dezumanizare.

  Apreciază

 2. Pai si eu cred ca empatia exista la oameni indiferent de faptul daca au sau nu copii.
  Ceea ce doream sa scot in evidenta e faptul ca oamenii care cresc copii si se ingrijesc de formarea lor au o mare ingrijorare in ceea ce priveste viitorul lor sau in ceea ce priveste obligatiile curente privind educatia, vaccinarea, securitatea sociala, securitatea in mediul online, etc.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Desi doar banuiam, acum se poate vedea mai clar ca toti sunt cam intorsi cu cheia si realizeaza un sincron! Regizorul este un pic in umbra, dar nu pentru multa vreme banuiesc!
  Bine te-am regasit, Exergy! O toamna linsitita, cu poze frumoase!

  Apreciază

  • Dirijorul si orchestra multietnica ( nu am vrut sa spun multinationala pentru a nu se intelege in mod eronat altceva ) … iar spectatorii, in umbra, tinuti captivi la concert.
   Nu stiu daca la final vor fi huiduieli, aplauze sau o apatie generala.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.