analiză profundă … în tramvai ;)


Grzegorz Chudy – The Airtram over Kłodnica River

După cum spuneam în postarea anterioară, și repet afirmația aici, folosesc des mijloacele de transport în comun.
De cele mai multe ori am adevărate revelații privindu-i pe călători, asistând la dialogurile lor sau implicându-mă eu însămi în diverse conversații ;)

O zi oarecare din perioada stării de urgență când Orban anunța cu emfază că guvernul va lua măsuri cu privire la relansarea  economică.
La distanță de un rând în fața mea doi pensionari, în picioare, conversau cu o doamnă de vârsta a treia așezată pe scaun.
Toți trei aveau vârste apropiate și, nu știu de ce, îi percepeam ca pe vechi colegi de munca undeva într-un birou de contabilitate, la fisc, la bancă sau într-un minister.
Cei doi bărbați, trecuți de șaptezeci de ani,  cu siluete încă atletice, îmbrăcați în nuanțe de crem și alb, dezbăteau intens problemele economice.
Urmărindu-le conversația îmi dădeam seama că toți trei erau bine informați, aveau un limbaj elevat, aduceau argumente logice și aveau o bună doză de umor.

La un moment dat unul din cei doi bărbați în vârstă a spus următoarele :

Un popor care-și miroase ciorapii înainte de a-i pune la spălat nu poate fi decimat cu ușurință de corona virus sau orice alt virus.
O societate în care vatmanii coboară din tramvai și schimbă macazul cu levierul nu așteaptă ajutoare financiare din partea lui Orban, a lui Câțu sau a oricărui Păcălici din guvernul României.
Oamenii ăștia nu vor decât să fie lăsați să muncească, să-și trăiască viața, să facă ei ce știu că ar fi mai bine de făcut.

E scris în gena noastră să putem depăși crizele, să ne asigurăm subzistența, mai mult sau mai puțin în spiritul legii, să putem ieși la liman fără să ne milogim la un guvern impotent.
Cine spunea că nu se poate mai rău decât Veorica ?
Se poate … uită-te la ieșirile publice ale doamnei Anisie, rușine celor ce au propus-o pentru postul de Ministru al Învățământului, sau ale Violetei Alexandru care, înclin să cred că e o persoană cu bune intenții, dar care e făcută praf chiar de colegii din guvern și din parlament.
Așa nu se mai poate … să fim conduși la nesfârșit de oameni politici decuplați de la realitate !

8 gânduri despre „analiză profundă … în tramvai ;)

 1. Negandiri sau premeditari? Ideea este ca anumite idei le vezi multiplicate in mai multe zone ale planetei. Suspect de similar. Asta da de gandit…
  Intotdeauna se poate si mai rau si de aceea evit sa privesc in jos. Insa ceea ce se deruleaza
  acum este peste fire! Ceea ce credeam a fi imposibil, chiar exista. Totul pare un grotesc de roman prost si totusi este real!

  Cred ca atragi astfel de dialoguri aproape magnetic! O calitate deosebita! :)

  Apreciază

  • Tocmai asta e tragedia … ca traim in realitate un roman de prost gust.
   Sincera sa fiu eu nu credeam ca dupa perioada comunista va mai avea cineva curajul sa se manifeste in acest fel.
   Sentimentul ca autoritatile considera poporul drept un „dusman de clasa”, un infractor, o masa informa debila mintal si fara simt de raspundere irita din ce in ce mai multi oameni.

   Cei care au propus legea in parlament, legea carantinarii, nici macar nu stapanesc limba romana din moment ce in loc sa vorbeasca despre externarea pacientilor din spital ei folosesc termenul de eliberarea pacientilor.
   Eliberarea de unde?
   In subliminal percepem ca ar fi vorba de un soi de puscarie.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.