vai de sănătatea noastră cea de toate zilele !


București – Hai la lupta cea mare !
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Azi am repurtat un succes zdrobitor asupra soțului meu care, pe la începutul lui aprilie, susținea sus și tare că stropirea străzilor, spațiilor verzi și a celor de joacă pentru copii ajută în lupta cu pandemia.

Fix-pix, i-am răspuns eu, enervându-l la culme nu prin limbaj ci prin atitudinea mea de negare la fiecare știre alarmistă prezentată de televiziuni.
După ce am urmărit lupta donquijotească a autorităților iraniene prin pulverizarea a mii de tone de substanțe dezinfectante pe străzi, prin metrou, moschei, parcuri și centre comerciale a trebuit ca peste două săptămâni se revăd același film în versiune românească.

Interesant cum s-a sucit  OMS-ul.
Azi aflăm și noi nu numai că pulverizarea de substanțe dezinfectante pe suprafețe nu ar avea mai nici un efect, dar că, logic, poate produce un risc sanitar … mai ales dacă e pulverizată pe oameni în acele tuneluri dezinfectante preconizate a fi instalate în aeroporturi, puncte vamale, mari centre comerciale, unități de învățământ, fabrici, etc.
Iată câteva citate din respectivul comunicat.
………………………………………………………………………………………………….

Pulverizarea de soluţii dezinfectante pe străzi, aşa cum se procedează în unele ţări, nu permite eliminarea noului coronavirus şi poate crea un risc sanitar, a avertizat sâmbătă Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmit agențiile dpa şi AFP, preluate de Agerpres.

„Nu este în niciun caz recomandată pulverizarea de dezinfectanţi asupra persoanelor, acest lucru putând fi periculos fizic şi psihologic şi nereducând capacitatea unei persoane infectate de a propaga virusul prin picături sau contact”, insistă OMS, referindu-se cel mai probabil la tunelurile dezinfectante apărute în unele țări.
OMS aminteşte că, deşi unele studii au arătat că noul coronavirus poate rezista zile întregi pe unele suprafeţe, aceste durate maxime nu sunt decât teoretice, fiind înregistrate în condiţii experimentale.
……………………………………………………………………………………………………..

În București primarii de sectoare s-au întrecut în astfel de operațiuni. La fel s-a întâmplat în toate marile orașe ale țării.
Și ce erau să facă dacă un medic mult mediatizat a afirmat următoarele :

”Acest virus parșiv se ascunde în praf și în mizerie”, a declarat duminică seară Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București.

”De aceea, am rugat pe toată lumea, toate autoritățile locale, să iasă să spele bine străzile, gardurile, parcuri pentru că acolo se găsește virusul”, a spus Streinu Cercel într-o intervenție la Antena 3.


București

În acea perioadă au fost câteva voci răzlețe în mass-media care au îndrăznit să spună că respectivele metode nu ar avea eficiență dovedită împotriva virușilor SARS CoV2 care generează boala denumită COVID 19, dar, la comandă, grosul presei și televiziunilor au sărit asupra lor acuzându-i că îl contrazic pe doctorul Streinu-Cercel.

Se impune o întrebare: oare cât au costat cu adevărat aceste operațiuni și câți bani au fost pulverizați în conturile unora?

De abia aștept următorul raport OMS în care ni se va vorbi despre (in)eficiența măștilor obișnuite (așa zis chirurgicale) în protejarea contra coronavirusului și recomandările în ceea ce privește purtarea lor.

 

2 gânduri despre „vai de sănătatea noastră cea de toate zilele !

 1. Si eu astept aceasta veste. Pentru ca este cel putin straniu sa fim obligati sa ne intoxicam cu dioxid de carbon! Mi-aduc aminte de suflarile cu nu stiu ce compus cand a fost aviara. Si apoi s-a spus ce tunuri s-au dat pe acele substante….
  Nu-mi plac astfel de filme de groaza…
  Numai bine, Exergy. O saptamana linistita.

  Apreciază

  • Mai nou vad ca la DNA se fac anchete referitor la unele achizitii dubioase de materiale sanitare.

   Tot mai multe tari europene declara purtatul mastii ca fiind optional dupa ce asociațiile medicale au protestat aratand efectele negative pe care le pot avea in diverse situații.
   In Romania purtatul mastii este impus si copiilor cu varsta peste 5 ani.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.