parfum de toamnă

 

Undeva în București o fetiță stătea pe o bancă de lemn, cu ochii închiși, înspirând aerul toamnei.
Era ceva magic și mistic în concentrarea ei. Îmi sugera un ritual păgân, străvechi … și brusc mi-am adus aminte că de foarte multe ori am făcut același lucru, aceleași gesturi finalizate printr-o cunoaștere profundă. Acel tip de cunoaștere pe care cărțile sau prelegerile nu ți-l pot da.

Undeva în fundal se auzeau zgomote înfundate – ghinde și castane cădeau din copaci la adierea vântului – peste care se suprapunea un saxofon rebel într-un exercițiu reușit de improvizație.

Oare de ce aromele toamnei ne fac nostalgici  … dar fericiți ?

8 gânduri despre „parfum de toamnă

 1. Ah, ce frumos! Profunzimea gestului, interpretarea ta, toate mi-au amintit de mine. Aveam doar câţiva ani, mergeam spre bunci, tata o oprit maşina într-un loc care-i plăcea lui mult. Se auzeau greierii şi atât. Ne-am aşezat pe iarbă şi ai mei au vorbit ceva iar eu le-am strigat „tăceţi şi ascultaţi liniştea”. Făceam asta în timp ce, cu ochii închişi, miroseam aerul din jur.
  Şi mai am ceva, şi acum fac la fel, mi-a rămas gestul de când eram mică. Când intru într-o casă veche sau vizitez un monument sau merg pe lângă zidurile cetăţii, mă opresc şi „mângâi” zidul. E drept, acum mă feresc de ochii lumii dar dacă nu pun mâna să simt zidul, ca şi cum aş simţi trecutul, parcă am mers degeaba acolo.

  Apreciază

  • Dupa cum bine spui, si eu cred ca senzatiile generate de nevoia de a atinge, de a mirosi, de a simti acel ceva ce pluteste in aer ofera o intelegere profunda a lucrurilor. Sunt chestiuni care trebuie sa ti se intample, sa le traiesti personal, caci, e bine stiut, nu le poti invata din carti :)

   Apreciază

 2. Mie mi se pare ca atunci cand inchid ochii si nu stau jos si merg incet, intr-un parc de exemplu, mai departe de lume, simt ca exista a treia dimensiune. Atunci chiar am senzatia ca o percep.
  Cu ochii deschisi nu e la fel. Anumite senzatii cred ca nu pot fi percepute decat deconectand vederea. Frumoasa imaginea si sensurile sugerate de tine.

  Un octombrie minunat, Exergy!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.