doamna cu fumuri

(manechin Dada în București)
„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„

Doamna cu fumuri o țintuia cu privirea pe Fata care și-a luat lumea în cap. Amândouă suportau căldura caniculară a unei zile de iulie îmbrăcate în haine de celuloid.
Dar spre deosebire de colega ei de tortură, Doamna cu fumuri nu dorea să evadeze.
Ea părea să suporte tot … ierarhiile sociale, regulile de conviețuire, conversațiile din politețe, zâmbetele de complezență, canoanele, legile, consilierii de imagine, furtul intelectual la cel mai înalt nivel, șabloanele, vorbele goale, promisiunile făcute de oameni slabi care se cred puternici, Don Juanii, reclamele TV, frișca cu gust de cremă de ras, Pokemonii, promoțiile, reducerile de preț, majordomii cu stele pe umăr, sentimentele sufocate de masca superficialității, teroriștii, maneliștii, florile fără miros care rezistă mult timp, lipsa de finețe, voucherele, lipsa de imaginație, emisiunile de știri, persoanele atotștiutoare, gropile din asfalt, genele false, complimentele false, ….

Doar în aparență. În realitate însă Doamna cu fumuri nu doar că nu suporta toate acestea dar le disprețuia cu fiecare gură de fum proaspăt inhalat. Le disprețuia și în felul ei lupta, căci ea alesese să rămână.
Nu puțini erau cei ce i-au simțit lama rece a fumului care le-a tăiat de la bază piramida snobismului sau le-a poluat aerele aristocratice cu iz de mahala ce persistau în comportamentul, exprimarea și aspectul lor exterior chiar la ani buni după ce ajunsesră în lumea așa-zis bună a orașului.
Doamna cu fumuri  fusese dintotdeauna o luptătoare … și așa își dorea să rămână, până ce viața-i va ajunge la filtru.


5 gânduri despre „doamna cu fumuri

 1. Pare un inceput promitator de poveste SF. Cu o continuare in care doamna cu fumuri prinzand viata, genereaza niste declicuri in tartacutele unora… Si sa te tii povesti atunci…

  Nu am avut norocul sa le vad. Mi se par ciudate manechinele fara fata, adica doar geometria de principiu, fara detalii. Parca nici nu mai imi place in ce sunt costumate, daca arata cum arata…
  Nu am inteles niciodata de ce arata asa, cam sinistru! :) :) :)

  Spor si bucurii sa ai!

  Apreciază

 2. Am facut fotografii unor manechine fara fizionomie bine conturata, sau fara fata – cum le spui tu, deci e posibil ca in viitor sa devina si ele personaje in relatarile mele citadine :)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.