Judith van den Hoek


Judith van den Hoek pentru Jason Wu

 

Dacă tot am reînceput să vorbesc despre graficieni și ilustratori … atunci sa continui ;)
Toamna, ploile, iarna apropiindu-se tiptil mă îmbie în lumea modei, a ultimelor tendințelor vestimentare și a informațiilor legate de fashion design.
*


Deci, azi, voi călători în Olanda ( la Gouda ), căci acolo trăiește o ilustratoare de modă ce abordează un stil rafinat în care fiecare linie este trasată exact unde trebuie.

 


Judith van den Hoek reprezintă un nume destul de cunoscut în lumea ilustratorilor de modă, al revistelor fashion & style, al reclamelor și campaniilor publicitare.


Blogul se deschide cu o ilustrație din proiectul comandat de creatorul de modă Jason Wu, un proiect foarte drag ilustratoarei olandeze.

*
Judith van den Hoek nu are studii aprofundate de artă dar cu toate astea a reușit să se impună pe o piață concurențială saturată de ilustratori de pe toate continentele.
Dânsa a studiat la Grafisch Lyceum din Rotterdam la secția Graphic Design Media și încă de pe băncile școlii și-a început colaborarea cu revistele olandeze.

 


Judith van den Hoek pentru Vogue

 

Parcursul artistei a fost constant ascendent și, încet încet, a ajuns să colaboreze cu renumite reviste, companii producătoare de cosmetice și parfumuri, producători de băuturi fine, creatori de modă, branduri vestimentare, companii aeriene și hoteliere.
Lista clienților include nume precum Burberry, Prada, Jason Wu, Hermes, Cartier, Tiffany & Co, Calvin Klein, Cointreau, Givenchy, Schwarzkopf, Clinique, Vogue, L’Officiel, Glamour, etc.
*

Judith van den Hoek pentru Prada
*

Ilustrațiile ei întăresc o dată în plus afirmația că simplitatea se învață greu … dacă nu cumva trebuie să o ai într-o formă incipientă în sânge ;)

 


Judith van den Hoek – Woman with hat
*

Judith van den Hoek mărturisea că preferă obiectele vestimentare cu design minimalist, cum ar fi cele semnate Isabel Marant, pe care le poartă cu mare plăcere.
Minimalismul este omniprezent în desenele ei … ba chiar o caracterizează cu adevărat.
Mie îmi place că nu s-a limitat la ilustrații comerciale și că, întotdeauna când are timp liber, face schițe și desenează pentru propria ei plăcere.
Aceste desene au început să fie „vânate” de amatorii de artă.
*


Judith van den Hoek – Top Knot
*


Judith van den Hoek – Two Faces
*

Căutând pe net cât mai multe imagini cu lucrările ei, pentru a-mi forma o părere de ansamblu, am descoperit și ilustrații în care am recunoscut influențe din Rene Gruau, renumit ilustrator franco-italian, cum ar fi de exemplu aceasta în negru și roșu cu care dealtfel și închid postarea de azi.
*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.