culoarea cuvintelor

 


Cuvintele nu au culoare, nici sunet …
Cuvintele nu au nimic de la ele însele; sunt asemenea unor copii orfani în căutarea cuiva care să le acorde grijă şi afecţiune.

Şi totuşi cuvintele zidesc. Ceea ce durează ele nu e nici iluzoriu, nici provizoriu … nici derizoriu. Pentru mine nu e.

Când cutia de rezonanţă a celui ce le citeşte a fost umplută de vidul lumii exterioare, cuvintele nu spun nimic. Se reduc la simple litere.
De exemplu cuvântul sinceritate va fi perceput astfel: 1s, 1n, 1c, 1r, 1a, 2i, 2e, 2t .
Frica va însemna o înşiruire de semne irepetabile : 1f, 1r,1i, 1c, 1a …
De alte cuvinte, care pentru mine înseamna foarte mult, nu mă voi lega.

Atunci când filtrul optic interior e acoperit de un strat nanometric de 1f, 1r,1i, 1c, 1ă, policromia celor mai adânci şi complexe cuvinte devine monocromă. Monocromă si izocromă.

Cuvintele sunt asemenea tuturor celorlalte microorganisme şi făpturi vii : au nevoie de un mediu de viaţă pentru a subzista.

Mediul lor se numeşte 1s,1u,1f,1l,1e,1t, iar suflet nu oricine poate avea.

fond muzical – Enigma, Shadows in Silence
imagine blog – Ron van Dongen

20 de gânduri despre “culoarea cuvintelor

 1. >imi scot palaria in fata cuvintelor tale..(nu, nu port.. dar daca as purta, gestul s-ar materializa cu siguranta!).multumesc pentru vizita.. si cuvant!An bun si zambete firesti!

  Apreciază

 2. >:), „cuvintele mele ” se simt onorate…. in timp ce-ti citeam comentariul incercam sa creionez in minte palaria lui Sancho Panza.Fiecare zi a noului an sa-ti ofere cel putin un lucru bun … cel putin un lucru care sa te faca sa nu-ti para rau ca a mai trecut o zi.

  Apreciază

 3. >citind aici mi-am reamintit o idee de anul trecut din[prapastia cuvantului dor] – cuvintele pot dezvalui incapacitatea de exprimare.asa e :(la urma urmei depinde cine te asculta caci se poate intampla frecvent sa vorbesti cu cineva ca si cum ai vorbi la pereti.

  Apreciază

 4. >cuvintele sunt vii si de toate felurile. unele sunt atat de periculoase incat te pot omori, altele atat de frumoase incat te pot readuce la viata.cuvintele tale sunt dintre cele care te fac sa reflectezi.

  Apreciază

 5. Interesante exemple ,care nu sunt alese intamplator, banuiesc.Dar cateodata chiar daca cuvintele „dor”, ne este dor de ele. Iar mediul lor cred ca are nevoie si de constiinta, asa cum „suflet nu oricine poate avea” ,nici constiinta nu oricine poate avea . Suflet fara constiinta nu cred ca se poate. Se pare , poate gresesc, ca filtrul tau optic interior s-a reactivat sau a ramas acoperit de acel strat si dupa 7 ani ( data postarii …01/2009) ?

  Apreciază

  1. Nu-mi pot da seama ce-ai vrut sa spui cu „nu sunt alese intamplator, banuiesc” ….
   Care „acel strat” ?

   ^^^^^^^^^^^^^

   Imaginea asta am descoperit-o intamplator cu mai multi ani in urma in momentul in care ma documentam pentru un text dedicat lui Kees van Dongen.
   Ron van Dongen este un artist fotograf care capteaza cu predilectie flori si plante. Dintre toate lucrarile lui, aceasta cu papadii, imi place cel mai mult.

   Uneori revin la unele din vechile texte, aleatoriu zic eu, dar s-ar putea ca subconstientul sa pacaleasca constientul :)

   Apreciază

 6. Sinceritate,frica,suflet , credeam ca exista o legatura intre ele si asociate cu imaginea ,par foarte fragile …

  „…filtrul optic interior e acoperit de un strat nanometric de 1f, 1r,1i, 1c, 1ă,”

  Apreciază

  1. Exista o legatura intre cuvintele enumerate si imagine … dar nu te-ai pozitionat de partea corecta a telescopului :)
   Imaginea mi se pare formidabila pentru ca mereu ii pot gasi noi interpretari.

   Apreciază

 7. Am inteles ,am sa incerc sa folosesc „telescopul” cat mai corect , probalil filtrul meu nu a fost bine ales si primavara care intarzie … este de vina :)

  Apreciază

  1. Dialog ar presupune sa dau si eu niste linkuri muzicale, daca am inteles bine, insa problema e ca nu sunt pe „portativ” in ceea ce priveste subiectul iar preferintele mele muzicale … sunt cam reduse si deloc in trend :)

   Apreciază

 8. :) ..da! Sugestia poate fi inceputul unui dialog, presupun. Cat priveste preferintele muzicale, stim amandoi , gusturile nu se discuta, pot fi intelese, acceptate sau nu. Imi doresc un dialog prietenos, cald, deloc acid ,asa cum observ ca tinde sa devina cel initiat de mine ,recunosc. A propos primavera asta totusi…..?!

  Apreciază

 9. Desi simt ca am intrat prin intruziune in „vuietul” cuvintelor de mai sus,
  nu pot decat sa-mi exprim…inexprimabilul ascultand si vazand acea evolutie din videoclipul tau, enigmatica X !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.