Ekaterina Koroleva … metamorfoze creative

*
Ekaterina Koroleva reprezintă una din descoperirile mele de dată recentă, descoperire făcută într-o după-amiază în timp ce așteptam să se scurgă timpul până la ora plecării spre Teheran.
Tastând combinații de cuvinte am nimerit pe un site din care m-au privit doi ochi creionați cu finețe ascunși în spatele unor lentile colorate.
Delicatețea execuției m-a făcut să caut mai departe … și ce bine ca am căutat!

 


Așa am descoperit lumea acuarelelor și a siluetelor grațioase, a profilurilor fermecătoare și a petelor de culoare  create de Koroleva.


Dar cine e această Ekaterina Koroleva?
E o graficiana și ilustratoare născută în Rusia, ce a studiat în Rusia, dar care actualmente locuiește în Berlin și colaborează cu o serie de reviste de modă și publicații dintre cele mai cunoscute : Vogue, Elle, Women’s Health, Bild Zeitung, Gloss Magazine, THE OUTNET, Myself.

*

 

Colaborările recente cu Oscar de la Renta sau Victoria Secret i-au întărit reputația în lumea ilustratorilor de modă.

  


 

 

Deși e specializată în fashion illustration, Koroleva a realizat deopotrivă excelente serii grafice cu semnele zodiacale, astrologice și ilustrații grafice pentru horoscoape publicate în diverse reviste.
În ultimii ani și-a extins domeniul de activitate executând ilustrații comerciale, afișe, coperți pentru albume discografice …

 

 

A lucrat pentru firme care nu mai au nevoie de nici un fel de prezentare: Milka, Lufthansa, Starbucks, Linley, American Express, etc.

Dar pentru a face o mai profundă cunoștință cu universul artistei vă invit să intrați aici :
http://www.kombinatrotweiss.de/illustration/ekaterina-koroleva

 

 

Eu recunosc în lucrările ei accente subtile preluate din operele lui Klimt, Modigliani, Tamara de Lempika, Gerda Wegener, stampele japoneze, miniaturile chinezești … ba chiar și Andy Warhol.

Nu-i exclus să-i folosesc ideile, sau chiar câteva din lucrări, în decorarea apartamenului.
Oricum, faptul că am descoperit-o a adăugat un plus de frumusețe vieții mele :)
*

 


Ceea ce admir eu cel mai mult la Ekaterina Koroleva e capacitatea ei fantastică de a creiona stări, nu doar personaje, făcând apel la doar câteva linii, uneori extrem de puține, și la umbre plasate extrem de strategic … dacă mi-e îngăduit să folosesc acest termen militar într-un text dedicat artei.
Ultimele două portrete înserate aici cred că ilustrează destul de convingător afirmațiile făcute în paragraful de încheiere.

 

5 gânduri despre „Ekaterina Koroleva … metamorfoze creative

 1. ….De fapt Ekaterina Regina,in traducere…Si cred eu, nu departe de adevar :pare de o mare inocenta,exprimandu-se lapidar,cu linia,pata si punctul,cu o mare putere de sugestie,o gingasie fara dulcegarii…
  Am vazut tot ce ai subliniat,si imi exprim acordul cu tangetele, ca Modigliani, stampele japoneze,miniaturile chinezesti si altii.
  Te felicit pentru descoperire,mi-a placut mult !

  Apreciază

 2. De aceea îmi place să intru în spaţiul tău. Mereu o postare inedită, mereu un sentiment demult uitat reactualizat, mereu un dor in statu nascendi şi mereu o întâlnire fulger cu sine prin alţii.

  Apreciază

  • Scuze ca raspund cu intarziere, dar comentariul ti-a fost ingropat in spamuri … bine totusi ca l-am recuperat !
   Uneori am norocul sa descopar artisti inediti, iar atunci cand se intampla acest lucru postarile prin contur de la sine.

   Apreciază

 3. Pingback: -X- » Blog Archive » René Gruau … cover girl

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.