franțuzesc românesc :)


colecția Prejudecăți – ținuta Laura
(designer – Philippe Guilet, realizator – echipa condusă de Virginia Linul)
*

Vă mai aduceți aminte de ținutele vestimentare cu mii de mărgele lucrate de Virginia Linul pe care le-am prezentat cu mai mult timp în urmă într-o postare din seria celor dedicate colecției Prejudecăti concepută de stilistul francez Philippe Guilet ?
Dacă da … e bine :)
Dacă nu, atunci vă reînprospătez memoria cu o altă ținută realizată de dânsa și echipa ei de meșterițe din Bistrița. O ținută în care se îmbină clasicul și modernul și care a fost declarată cea mai reușită toaletă de seară a întregii colecții Prejudecăți.

Un designer francez și o echipă de artizane românce … deci nu-i de mirare faptul că oaspeții străini prezenți la Ambasada Franței, locul în care s-a desfășurat prezentarea colecției 100%RO – Prejudecăți/Prejudice, au perceput-o ca pe cea mai franțuzească creație a colecției!

Ceea ce m-a mirat pe mine a fost prezența discretă a lui Gerard Depardieu la acest eveniment monden.

Later Edit : Am primit o atenționare precum că cel din imagine nu ar fi Depardieu ci Ilie Năstase :)
Scuze pentru inducerea neintenționată în eroare.

Am căutat puțin pe net și am aflat cu surprindere, dar și cu încântare, ca, printre altele, artistul francez a investit bani în industria textilă românească.
Deci dacă Depardieu are încredere în această ramură cândva înfloritoare a industriei românești, nu văd de ce noi nu am avea :)
**

Mă întreb dacă nu cumva generației de azi îi lipsesc informațiile legate de firmele de confecții românești și modelele confecționate de acestea.

Din păcate, în mormanul de mărfuri textile aduse din China și Turcia, sau din unele țări ale comunității europene, e destul de dificil să găsești ceva pe care să scrie Made in Romania sau numele unei fabrici de confecții autohtone.

 
colecția Prejudecăți – ținuta Laura

(fotografie realizată de  Andrei Ivan în ambianța Palatului Cotroceni)
*

4 gânduri despre „franțuzesc românesc :)

  • Multumesc pentru precizare. Am facut rectificarea cuvenita insa informatia cu investitiile lui Depardieu in industria textila romaneasca va ramane in continuare (la loc de cinste) pe blog ;)

   Apreciază

 1. Eu știu un loc în care se vând o mulțime de creații românești: magazinele din incinta fostei fabrici de confecții Apaca. Unele sunt niște kitschuri. Cu răbdare, găsești și creații chiar deosebite, la prețuri nu prea mari.

  Apreciază

  • Multumesc mult pentru informatie. Pentru mine e deosebit de utila deoarece mereu ma lovesc de problema cumpararii de suveniruri originale romanesti pentru cunostintele mele din Iran.
   Iranienii apreciaza in mod deosebit obiectele realizate manual si nici un cadou nu-i bucura mai mult decat un asemenea obiect.
   Chiar au o vorba care spune ca daca vrei sa cunosti sufletul unui popor uita-te si la ceea ce au mestesugit mestesugarii lor ;)

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.