divagații


Zanjan – Apus de soare (iunie 2014)

*

Ce poți scrie atunci când nu ai nimic de spus? Când gândurile îți roiesc asemenea unor albine ce s-au rătăcit de stup și când le simți izbindu-se surd de platoșa unei indiferențe convenționale pe care o afișezi la sfârșit de săptămână sau în orice altă zi în care nu ai nimic special de făcut.

Poți divaga … da, cred că poți divaga pe seama unui subiect la alegere, ca de exemplu politica sau fotbalul, la care observ că de la o vreme încoace se pricep toți.
Poți divaga pe seama oricărei informații incendiare vehiculate prin tabloide, așa cum fac și alții care nu au altceva mai bun de făcut :)

Dar asta ar fi prea puțin pentru tine, îndrăznesc să cred, și chiar dacă-ți închipui că poți scrie ceva, orice, numai ca să demonstrezi că poți scrie, vei avea surpriza să descoperi că nu poți scrie nimic despre ceea ce nu-ți stârnește interesul.

Oricum,  e mai plăcut să lâncezești în fața televizorului urmărind vag acțiunea unui serial din care nu reții decât profilul actriței principale, să recitești o carte care cândva îți dădea fiori, să încerci o nouă rețetă de cocktail cu gust ce aduce mai degraba cu o combinație  de sirop de tuse și acetona, să încerci să enervezi persoana cu care-ți împarți viața, sau sa-i ieși în întâmpinarea dorințelor, să rezolvi conjectura lui Goldbach sau să faci curățenie prin sertare reale sau imaginare pentru a descoperi un alt Tu.

2 gânduri despre „divagații

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.