între întrebări :)


vitraliu – Castelul Pelișor, Sinaia
*

Te-ai întrebat vreodată de ce înainte ca să-ți explice cineva, sau înainte să ai probe concrete, ai știut că dincolo de oamenii pe care îi cunoști se ascunde altceva decât ceea ce lasă ei să transpară sau încearcă să-ți impună cu îndârjire ?

De ce de unii te simți atras – în ciuda lipsurilor multiple, iar altii îți displac profund – cu toate că au calități evidente ?

Ai simțit vreodată că te-ai prăbușit în propria-ți existență, că te-ai spart definitiv în cioburi colorate pe care Hazardul le-a aranjat într-un vitraliu ale cărui desene abstracte nu ai cum să le descifrezi ?

Dacă nu … întreabă-te acum.

Reclame

8 gânduri despre „între întrebări :)

 1. Nu o data…

  Cat despre vitralii, le ador. Odata, intr-o vacanta, m-am apucat si am pictat, pe un fel de glasvand compus din trei usi a caror jumatate superioara era din sticla, scene dintr-un basm. Basmul era Căluțul cocoșat, iar pictura a fost o imitație de vitralii, creata de mine. Iti vine sa crezi ?! :D Era a doua oara in viata mea cand am pictat (si ultima).
  Am niste fotografii pe hartie, o sa vad cum fac sa le aduc pe Internet.

  Apreciază

 2. ”De ce de unii te simți atras – în ciuda lipsurilor multiple, iar altii îți displac profund – cu toate că au calități evidente ?”
  Da, m-am gândit. Și mi-e atât de greu să-i fac să înțeleagă că-mi displac profund, deoarece ei se simt lezați și nu vor să accepte asta, ba chiar se răzbună. Insistă la nesfârșit, chiar și atunci când e evident că agasează. Nu suportă sau nu înțeleg faptul că-mi displac, că nu sunt agreați. Consideră că, dacă i-am lăsat o vreme în preajma mea, am purtat o mască. Dar nu e așa, eu i-am lăsat doar pentru a le da o șansă, pe care, în loc să o valorifice, au supraevaluat-o, luându-și nasul la purtare. Poate am greșit, sunt hotărâtă ca, dacă voi mai avea rețineri față de cineva, să nu-i mai permit deloc să se apropie. Să păstrez distanța de la început.
  Superbe vitralii!

  Apreciază

 3. Omul e sensibil, simte starea şi gândurile celuilalt. De aceea e atât de odihnitor pe blogul tău :)

  Patericul egiptean consemnează următoarea observaţie, care poate trece foarte uşor neobservată: dacă am un gând împotriva fratelui meu, şi fratele are acelaşi gând împotriva mea.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.