al cincilea punct cardinal

 

 *

Pentru a nu se pierde în imensitatea mărilor şi uscatului, fragila fiinţă umană a inventat patru puncte cardinale, şi apoi, cu ajutorul lor, s-a călăuzit în numeroasele ei drumuri.
Însă atunci când nici o direcţie nu te duce acolo unde ai vrea să ajungi, şi dacă vrei din tot sufletul să ajungi acolo, ai nevoie de un al cincilea punct cardinal. Vital.
E punctul acela care te face să fii aproape – oricât ai fi de departe, să ştii încotro mergi – chiar atunci când ţi-ai rătăcit paşii, să te întorci înapoi – în ciuda senzaţiei că mergi doar înainte … să ai certitudinea că exişti în sufletul cuiva, deşi niciodata nu ai existat acolo.
*
Răscrucile imaginare, sertarele cu vise, harta invizibilă a sufletului celei mai dragi persoane, convingerea ca toate dorinţele imposibile, interzise, indescriptibile … se vor îndeplini înmiit … toate acestea sunt ordonate şi coordonate de acel punct vital.
*
Fără cel de-al cincilea punct cardinal relevanţa celorlalte patru puncte se estompează uşor undeva în neant căci, in lipsa lui, în orice direcţie vei porni, te vei rătăci :)
*
imagine proprie

 

Anunțuri

9 gânduri despre „al cincilea punct cardinal

    • E o intrebare dificila la care nu pot sa dau un raspuns fara riscul de a gresi dar cred ca la un moment dat in viata fiecare repereaza acel benefic „al cincilea punct cardinal”.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s