între(g)


*

Chiar și celor mai leneși învățăcei viața le oferă lecții. Bineînțeles că nu pe gratis.
Pentru fiecare lucru învățat dai ceva din tine. Te pierzi părticică cu părticică …

Așa te trezești într-o bună zi că nu mai ai urechi să audă zumzetul muzical al albinelor dirijat de polenul florilor, nici palme cu care să decodifici striațiile de pe scoarța copacilor și nici plămâni pentru a inspira mirosul ploilor pitite în dosul norilor.
Realizezi că ai pierdut picioarele ce te duceau înspre locul potrivit, de coșmar sau de vis, că nu mai ai ochi care să filtreze vrăjiți prin gene lumina de zahăr ars a amurgului și nici inimă unde să-ți încui zadarnic simțămintele.

De abia atunci când ai dat tot ce se putea da începi să întrezărești firea ascunsă a oamenilor. De multe ori însă se întâmplă să uiți câte ceva …

Între observații fine și remarci grosiere ai uitat sa pui virgulele de rigoare. Între pasajele sobre și cele voit dramatice ai uitat să intercalezi zâmbetul. Între sfaturi voalate și acuzații explicite ai uitat să dai întâietate francheței.
Între destăinuiri neîndoielnice și îndoieli tăinuite ai uitat să iei in calcul timpul necesar sedimentării încrederii.

Între vanități copilărești și sincerități pe jumătate cenzurate ai făcut cu precauție un slalom inutil. Nu, nu e o învinuire, după cum ai fi tentat să crezi.
Între reproșuri îngăduitoare și artificialități rafinate ai uitat să lași loc firescului.
Între calcule iraționale și repere aleatorii ai uitat faptul că de la un punct încolo apropierea nu mai e posibilă.

Aici se cuvine făcută o măruntă observație: Scopul inimii nu e acela de a raționa … chiar dacă posesorul ei și-a pierdut capul :)

10 gânduri despre „între(g)

  1. Daca ar fi sa aleg intre articolele despre artă, cele literare și acestea cu caracter mai personal, le-as alege pe primele doua. Nu pentru că ultimele nu imi plac, dar ma intriga si ma emotioneaza si ma fac sa ma gandesc indelung ce oare te-a determinat sa scrii una sau alta, cum o fi viata ta-caci niciodata nu reiese clar din povestiri, daca esti fericita sau nu…

    Apreciază

  2. chiar azi explicam cuiva ca eu am inteles o anumita situatie, insa sufletul meu nu vrea sa inteleaga. sa nu-mi ascult inima , chiar nu pot, pentru ca ea saraca imi da atat de multe semne ca nu-i este bine. nici sa ma anulez pe mine ca om nu pot, pentru ca atunci inima mea nu ar mai avea de ce sa bata. si atunci ma intreb cum sa fac sa ne fie noua bine!
    tare greu e….

    Apreciază

  3. Pingback: FEMEI IN OGLINDA 30 - Paul Delvaux - Zinnaida

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.