simbioză

 

 Tabrizi Sadegh 1.jpg

 Sadegh Tabrizi , Nimrokh/Profiles
*

Azi voi prezenta o minigalerie de lucrari in care caligrafia si pictura figurativa alcatuiesc o simbioza interesanta atat pentru iubitorul de arta occidental cat si pentru cel oriental.
Acest tablou e destul de convingator pentru a ilustra modul in care modernitatea, arta abstracta, poate face „casa buna” cu arta traditionala. Liniile au capatat contururi picassiene … pe mine cel putin ma duc cu gandul la Le Rêve„.

 

Tabrizi Sadegh - lovers.jpg

 Sadegh Tabrizi, Asheqan/Lovers
*

Spuneam anterior ca Sadegh Tabrizi/Sadeq Tabrizi e singurul pictor iranian care a adus contributii majore atat caligrafiei moderne iraniene cat si picturii figurative fara sa se sfiasca sa incalce unele norme artistice si sa inventeze altele noi.
Portretul urmator reprezinta un alt exemplu.

Tabrizi Sadegh - portrait.jpg

Sadegh Tabrizi, Portrait

 

Seria de lucrari inspirate de paginile cartilor medievale poseda o nota de originalitate sâcâitoare, in ciuda aspectului personajelor pictate in culori din gama luturilor arse, personaje vizibil orientale surprinse in pozitii specifice miniaturilor persane.
Tabrizi Sadegh 5.jpg

Sadegh Tabrizi, Alone

*
Indragostitii constituie un subiect des abordat de Sadegh Tabrizi.
Poate mi se pare … urmatoarea lucrare imi lasa impresia unui Romeo si a unei Juliete in maniera  „safavidă” … probabil din cauza aerului european al fetei.

Tabrizi Sadegh 4.jpg

Sadegh Tabrizi, Love

 

Tot un cuplu de indragostiti, de data aceasta pictati dupa toate regulile miniaturilor clasice iraniene.
Aceasta tehnica de executie, ce lasa impresia unei file ingalbenita de trecerea anilor, are mare trecere printre colectionarii de arta iranieni.

 

Tabrizi Sadegh 6.jpg

Sadegh Tabrizi, Lovers
*

La fel ca si Nasser Ovissi, Sadegh Tabrizi a pictat cai.
Calul –  animal nobil pentru care regii ofereau un regat iar marii luptatori si eroii legendari erau gata sa-si dea viata.

Tabrizi Sadegh - horses.jpg

Sadegh Tabrizi, Horses

 

Voi incheia intr-o nota cromatica mult mai vie care imi aminteste de bijuteriile casei Bvlgari.
Calul pe care tocmai il priviti e de fapt o statueta. De curand am aflat ca Sadegh Tabrizi are cateva incercari reusite de acest gen.

 

Tabrizi Sadegh 7.jpg

Sadeq Tabrizi, Horse

Pentru omparatie am propun un colier marca Bvlgari. Dati click pe imagine in cazul in care doriti sa vedeti in detaliu designul si tehnica impecabila de executie a bijuteriei.
Nu as putea purta acest somptuos colier, caci nu mi se potriveste din nici un punct de vedere, dar mi-ar plăcea sa admir in realitate stralucirea nestematelor :)
*

colier-bvlgari-219x300.jpg

Reclame

6 gânduri despre „simbioză

  • As zice ca e vorba de o simpla coincidenta. Colierul a fost creat cu mult inainte ca Sadegh Tabrizi sa realizeze statueta, insa nu cred ca a avut cunostinta de bijuteriile casei Bvlgari.
   Oricum, ambele sunt excelent executate.

   Apreciază

 1. Frumusețe pură, eu asta văd aici… Sadegh Tabrizi , Nimrokh/Profiles, la o dimensiune mare, ar estetiza ideal ambientul, de la o cameră la un hall mare, etc. Casa Bulgari pune amprenta esteticului pe tot ce realizează, plus perfecțiune și durabilitate, toate piesele fiind de o rară eleganță, inclusiv cele cu linie modernă. Bogată și atrăgătoare postarea ta, mi-a plăcut în mod deosebit.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.