polițistul

 

Daca n-ar fi fost dorinta de a face dreptate, niciodata in copilarie nu s-ar fi gandit la meseria asta.
Dar ii placea cum suna : politist …
Ii placea curajul celor care dezmembrau bandele de raufacatori, care-i prindeau pe hoti, ii demascau pe traficanti si-i trimiteau pe criminali la inchisoare.
Filmele cu actori fotogenici si masini mereu in viteza ii alimentau in mod constant fanteziile si, pe neasteptate, s-a trezit ca are in viata un tel.

Curand, inca de pe bancile scolii de politie, s-a convins ca exista politisti buni si politisti rai, politisti corupti si politisti incoruptibili, politisti cu vocatie si politisti fara chemare, politisti cu fler si politisti cu mintea cat o nuca.

Dar ceea ce era trist, si-l intrista pe zi ce trece, il constituia descoperirea unei realitati.
Nu hotii de buzunare si infractorii marunti reprezentau un pericol. Nu ei alimentau coruptia. Fenomenul pornea de undeva de sus, chiar foarte de sus. Din birourile directorilor de „multinaționale” si budoarele amantelor milionarilor rasariti peste noapte, din anticamerele magistratilor si reuniunile partidelor electorale, din cabinetele ministrilor si liniile secrete de telefon ale comisarilor europeni.

Politistul se simtea singur. Singur si neputincios in fata valului de mizerie umana ce matura scena societatii la fiecare patru ani.
Cei ce ar fi trebuit sa-l sprijine aveau de facut lucruri mai importante pe Facebook.
Participau intr-o veselie la sondaje de opinie absurde si concursuri idioate de genul : Ce culoare de sutien prefera Angelina Jolie? Credeti ca politicienii de la Casa Alba au contacte cu extraterestrii ? Care sunt cele zece reguli de aur pentru a slabi 10 kg intr-o saptamana?

Politistul inclesta pumnii si-si facea meseria.
E adevarat ca locuia intr-un apartament confort III la marginea orasului si că se deplasa la serviciu cu o masina second hand.
… în schimb,  în fiecare dimineață își permitea luxul de a râde din toată inima .

 

Anunțuri

2 gânduri despre „polițistul

  1. … Până când și-a luat o nevastă care a vrut o mașină ca a lui Y (era sa scriu X ! :D) și țoale ca ale lui Z (nu eu !). Atunci, polițistul a dat-o-ncolo de corupție si ”a luat” și el ca toți cei pe care îi văzuse luând. Dar nu a mai râs dimineața, ci doar seara, când făcea grătare și bea șprițuri cu ceata lui în curtea vilei sale……

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s