visul unei nopți de martie

 

 imagine – Andy Gilmore

 

Azi noapte am visat o carte, dar nu o carte ca oricare alta ci prima carte din care reusișem să silabisesc câteva cuvinte.
E vorba de o cărțulie frumos ilustrată ce spunea povestea mai mult în imagini decât în cuvinte. De-a lungul timpului uitasem de Mănușa Fermecată și de aceea, azi, toată ziua, m-am întrebat ce anume mi-a adus-o în vis.

Țin minte că atunci când mi-a citit-o mama prima oară, afară ningea. Ningea, era frig iar eu eram bucuroasă că personajele din poveste – șoricelul, broscuța, iepurele, vulpea si alte viețuitoare ale pădurii – își găsiseră un adăpost călduros în mănușă.
Singura legătura evidenta cu visul meu o reprezintă faptul că în ziua precedentă a nins din plin. Stau într-un oras în care iarna vine la începutul primăverii iar toamna se încheie de Mos Craciun :)

Dimineața m-am trezit cu o stare ciudată dublată și de faptul că inima-mi bătea nebunește iar mie-mi venea să valsez prin casă. I-aș zice fericire, căci altfel nu știu cum să-i zic.
Și m-am simțit dintr-o data mai bună … chiar dacă mai vulnerabilă ca oricând.

11 gânduri despre “visul unei nopți de martie

 1. Ti -a venit dor de mami!:)
  Si mie imi mai vine asa un dor pe care nu reusesc sa mi-l explic. Pun repede mana pe telefon si incerc sa imi alin dorul. Nu reusesc intotdeuna…:)
  La multi ani!

  Apreciază

 2. Ah, ”Mănușa” ! Povestea aparține și copilăriei mele și îmi amintesc că, de câte ori mi-o spunea mama, așteptam cu răsuflarea tăiată momentul când mănușa plesnea, din cauza prea mulților locatari… :( Speram de fiecare dată să nu se mai întâmple asta, dar tot se întâmpla…
  Oare nu suntem toți așa ? Oare nu suntem așa toată viața ?…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.