Domnul D.


imagine – Brent Lynch

 

Era genul de om care nu s-ar fi dat in laturi pentru a taia in doua curcubeul cu o foarfeca ruginita doar pentru a-si dovedi originalitatea.

Nutrea profunda convingere ca e diferit fata de toti ceilalti. Ca e mai sensibil, mai distins, mai destept, mai discret, mai cu bun gust, mai citit, mai cu mult charm, mai putin invidios … cand de fapt era invidios cu carul.

Adesea confunda malitiozitatea cu spiritul critic, aroganta cu mandria indreptatita, reavointa cu sinceritatea – caci nu se simtea obligat sa fie bun cu „molustele” din jur pe care le privea dezaprobator de la inaltimea geniului sau neinteles.

Domnul D. apartinea unei lumi de cosmar in care sentimentele erau strivite cu buldozerul ironiei.
El insusi si le anestezia dimineata cu ajutorul catorva pilule, colorate in sapte culori, aidoma spectrului curcubeului ivit dupa obisnuita ploaie de pranz si pe care nu va ezita sa-l cioparteasca cu foarfeca lui ruginita.

Dar printre atatea defecte Domnul D. avea o neindoielnica calitate.
In realitate, pentru mine, el nu exista.

Reclame

17 gânduri despre „Domnul D.

 1. Dincolo de ironia de inteles din final, mandria si dezvoltarile sale, cum ar fi aroganta, autosuficienta etc. reprezinta trasaturile cele mai reprobabile la o persoana. Un gand consolator cand intalnesti un asemenea om este acela ca toti suntem muritori.

  Apreciază

 2. A ignora pe cineva inseamna a-l dispretui atat de profund incat devine invizibil si se intampla sa treaca pe langa tine si sa nu-l vezi, spre disperarea lui. Bietul domn D. iti dai seama cat e de disperat ca nu il vezi? Ca nu exista pentru tine?! Poate ca toti am avut de-a face cu Domnul D…Cat de bine te poti simti sa ignori un asemenea personaj, care se crede bun si e de o rautate autodistructiva, care da lectii, cand el e un exemplu negativ, care traieste in minciuna, dar sustine ca e justitiar si proclama vesnic un adevar doar al lui! Cat de mic si neinsemnat este, cat ma bucur sa nu fiu apreciata de cei care sunt asemenea acestui domn D. , cat de mult il dispretuiesc!
  Bun text, desprins din viata.

  Apreciază

 3. Pingback: O nouă carte ilustrată de mine « Mirela Pete. Blog

 4. Pingback: Ilustrațiile în acuarelă ale minunatei Shirley Ng-Benitez (și o nouă filă personală în avanpremieră) « Mirela Pete. Blog

 5. Pingback: Cărțile ilustrate de mine, acum în librării! « Mirela Pete. Blog

 6. Pingback: O nouă ilustrație de carte. Zânele vrăjesc cireșele « Mirela Pete. Blog

 7. Pingback: Alphonse Mucha și Primăvara, la miercurea în imagini « Mirela Pete. Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.