rezonanţe

 

Fiecare din noi se roteşte de zor pe partea sa de lume. Rotirea aceasta începe dimineaţa, odată cu prima inghiţitură de ceai, de cafea, de aer , … de nesiguranţă.
Continuă apoi cu paşii ritmici, cadenţaţi, făcuţi pe aleea zilelor pierdute. Azi la fel ca ieri, mîine la fel ca azi, in fiecare zi … la fel ca ieri, la fel ca azi.

Ziua vine prea brusc şi cu ochii înca lipiţi de somn alunecam uşor de pe muchia visului neterminat pe panta realităţii care ne aşteaptă, dincolo de vrerea şi nevrerea noastră.Fiecare îşi începe rătăcirea pe meridianul sufletului său, trăgîndu-şi alene paşii sau grăbindu-se sa prindă din urmă începutul unei zile noi.

Căci în mod inconştient asociem o nouă zi cu o nouă promisiune. De parca viaţa ne-ar promite ceva, ceva  ce mai mereu uită să ne aducă în dar. Dar noi nu ne lăsăm … şi cu încăpaţînare căutăm. Căutarea aceasta pare să dea efortului nostru un sens.Se mai întîmplă ca pe scurte perioade de timp să intrăm într-o plăcută stare de rezonanţă cu cineva. În acele momente timpul nu se mai măsoară în secunde ci în pulsaţii imperceptibile. Pentru că inima pare să bată undeva în afara corpului nostru, în corpul altcuiva. Al unui El … o unei Ea .

Două lungimi de unda care încearcă în mod inconştient să sfideze distanţa … ca unic raspuns posibil la ecuaţia absurdă a unui vis.

 

 

Reclame

13 gânduri despre „rezonanţe

 1. >acolo în pădure rădăcinile îşi trimit prin seva săruturile (sărăturile) una alteia. în aer polenul desenează fractali imposibili într-un dans aievea, sinusoidal.în cer sună a vibraţia infinitului, ce ne modelează frumoşi şi deschişi, pentru a prinde din zbor mireasma căutată.visul, odată amintit poate fi materializat, cel puţin e parte din a-materia iubirii din noi. distanţa se preface în praf de stele sub forţa de gravitaţie a iubirii.diapazon

  Apreciază

 2. >@FlipiForta de gravitatie a iubirii? … eu o percep ca pe o forta centrifuga :)@RaduDa, si in Iran exista paduri de mesteceni, in partea de nord si nord-vest.Imaginea de pe blog reprezinta o astfel de padure din apropiere de orasul Urumieh.Fotografia nu-mi apartine. Am gasit-o mai demult intr-o galerie foto virtuala.

  Apreciază

 3. >:Dmişcarea e complexă, poate fi parţial asimilată cu mişcările combinate ale tuturor componentelor de la scară micro-moleculară la scara universului.şi partea cea mai interesantă e că se mişcă numai pentru noi, pentru că ele de fapt sunt în sine şi atât.

  Apreciază

 4. >Am vazut de curand un film care prezenta un sat de munte iranian, peisajele erau superbe, iar satul respectiv semana destul de mult cu unul romanesc. Am fost foarte placut surprins …

  Apreciază

 5. >@anonimParca suna mai bine "padurea de mesteacan" :)@FlipiFizic vorbind, la scara (micro)moleculara, cred ca nu e posibil ca o particula sa se afle in acelasi timp si in miscare … si in repaus.@RaduDin ce zona era satul? Iti amintesti?

  Apreciază

 6. >Rang-e Khoda inseamna "culoarea lui Dumnezeu" … cred ca e vorba de filmul acela despre un copil orb.Nu l-am vazut in intregime, doar cateva secvente intr-o emisiune gen masa rotunda.Satele de la Marea Caspica (nordul Iranului), si unele de la poalele Muntilor Zagros, au asemanari deloc neglijabile cu satele romanesti :)

  Apreciază

 7. >fizic vorbind, aşa cum şi comunitatea ştiinţifică (şi mai puţin fantastică) începe să înţeleagă, materia e mai mult vid decât materie şi cu cât coborâm mai adânc către esenţă cu atât devin mai evident că certitudinile fizicii se topesc. concepte ca existenţa unei particule elementare în două locuri deodată (teleportare – primii paşi) sau noţiuni de vortexuri – portaluri, toate energie la bază, ne cam arată cu degetul în direcţia mai sus menţionată. chiar dacă sunt nişte primi paşi fragili, direcţia există şi nu mai este ignorată de nimeni la ora actuală.şi dacă nu e bună calea aceasta putem privi la pădurea aia din poză şi să focusăm dincolo de coajă, căci aparenta imobilitate ascunde chiar şi numai în partea fizică o forfotă continuă, viaţă – şi flux de energie şi simbol implacabil staţionar şi direcţionalitate prin simbol şi reprezentare.şi toate astea pornind de la nişte mesteceni frumoşi :Dps: se spune că pădurea e o parte sacră a Pământului-Gaya şi că într-un mod similar la un alt nivel de conştiinţă cu muşluroaiele de furnici sau stupii de albine.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.