speranţă azurie

O balansare binefacatoare a privirii in azuriu … cred ca asta ne propune Kazem Chalipa in aceasta pictura.
Desi asemanator intrucitva cu azuriul creat de Nicoletta Ceccoli, azuriul lui Chalipa insa vibreaza de speranta … merele ce se rostogolesc de undeva, dintr-un loc imprecis, parca ar vrea sa-ti sara in brate, sa ti se lipeasca de palme si apoi de buze.
E suficient sa privesti pictura tinindu-ti cit mai mult timp respiratia si vei simti pe cerul gurii mustul lor, aroma lor acrisoara … si bineinteles parfumul.
Parfumul acelui mar pe care ai dori sa-l imparti cu cineva, indiferent cit ar fi de departe.
Anunțuri

4 gânduri despre „speranţă azurie

  1. >Îmi pare că e o nelinişte ascunsă în compoziţia asta. O persepectivă ciudată, aberată, parcă eşti şi nu eşti şi tu acolo, mişcarea fiind singura evidenţă din cadru.Stânci albastre, ciudate în lumina aceea probabil de pe Alpha Centauri, primesc în gravitaţia aceea de 10 X mai mare decât cea de pe Terra, nişte mere de 50 kg. care vin, vin ,vin vin….Sau e numai melancolia albastră a unui drum neănceput, a unui vis întrerupt. Filtre diferite.

    Apreciază

  2. >@Flipi… rostogolirea merelor pe un fond imobil in tonuri de albastru luminat pe alocuri de galben si portocaliu , Ai observat bine :)Nu e vorba de stinci. Daca vei privi cu atentie vei observa niste modele. De fapt e vorba de zidurile darapanate ale unei cladiri vechi, ziduri ce amintesc de acel albastru specific moscheelor/moscheilor (?), arhitecturii si vaselor emailate specifice orasului Isfahan.@CalinLume noua pe aici :)@adiTextul de mai sus reprezinta de fapt o repostaresi face parte din seria textelor 'azurii' :)Initial l-am postat in iarna anului 2008, imediat dupa " tristete azurie" si inainte de " zbor azuriu".

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s