ploi şi ploi

 Dora Maar fotografiată de Man Ray

La fel ca şi oamenii, ploile se deosebesc între ele.
Există ploi care, atingându-te chiar şi cu  un singur strop, fac să te înfiori până în măduva oaselor.

Există ploi ce te stropesc din cap şi până-n picioare, ploi care îţi spală fruntea de gânduri, ploi ce te înseninează şi ploi ce te mohorăsc,  ploi pe care le uiţi după ce iese din nou soarele şi ploi de care-ţi aduci aminte o viaţă.

Există multe feluri de ploi. Ploi şi ploi.

Ploi calde cu miros de fructe şi praf încins de căldură, ploi reci în culori amorţite, ploi de care ai vrea să scapi dar şi ploi pe care le aştepţi cu palmele lipite pe geam.

Abţine-te să mă contrazici în gând.

… de nenumărate ori ai privit picăturile translucide şiroind în noaptea mată şi ai gândit la fel.

 

 

15 gânduri despre “ploi şi ploi

  1. >Foarte sugestivă fotografia –X-, felicitări pentru superba combinaţie text-imagine!Foarte bun textul, chiar doresc să îţi fac şi câteva recomandări neavizate :La “ploi care îţi spală fruntea de gânduri” schimbă cu “ploi care îţi spală trupul de gânduri (poate dorinţe merge chiar mai bine decât gânduri)”!La “ploi pe care le uiţi după ce iese din nou soarele” taie “din nou”!La “Ploi calde cu miros de fructe şi praf încins de căldură” alege una din două, ori ploi cu miros de fructe ori ploi cu miros de praf! În nici un caz nu ar trebui să laşi textul aşa cum e, mirosul de praf amestecat cu mirosul de fructe e total contraindicat spun eu!Schimbă expresia “ai privit picăturile translucide şiroind în noaptea mată şi ai gândit la fel” cu “ai privit picăturile translucide şiroind pe sticla şi ai gândit la fel” ! Asta deoarece noaptea mată nu prea e compatibilă cu picăturile translucide. Categoric sticla se va potrivi mult mai bine cu fotografia extraordinară pe care ai ales-o ca imagine a cuvintelor tale!Dacă vrei să asculţi sau nu de aceste recomandări de bine, dacă nu, nu te contrazic…. ******Oricum sunt impresionat, îmi place, e ceva foarte frumos! Ştiu şi de unde te-ai inspirat, de unde ţi-ai luat punctul de referinţă (vorba lui Arhimede)! Bravo! Probabil cel mai frumos text (de blog) pe care l-am citit până acum! Mai spune-mi de Dora Maar dacă ai timp, nu ştiu mai nimic de ea!

    Apreciază

  2. >Nu ştiu dacă o să îţi placă ce am făcut X însă poti şterge cu totul acest comentariu al meu! Iată deci VARIANTA FINALĂ MODIFICATĂ de mine! Meritul e tot al tau, nu am nici o pretentie X :*******************La fel ca şi femeile, ploile se deosebesc între ele. Există ploi care, atingându-te chiar şi cu un singur strop, fac să te înfiori până în măduva oaselor.Există ploi ce te stropesc din cap până-n picioare, ploi care îţi spală trupul de dorinte, ploi ce te înseninează şi ploi ce te mohorăsc, ploi pe care le uiţi după ce iese soarele şi ploi de care-ţi aduci aminte o viaţă.Sunt multe feluri de ploi. Ploi şi ploi.Ploi calde cu miros de fructe, ploi reci în culori amorţite, ploi de care ai vrea să scapi dar şi ploi pe care le aştepţi cu palmele lipite pe geam.Abţine-te să mă contrazici în gând…. de nenumărate ori ai privit picăturile translucide şiroind pe sticlă şi ai gândit la fel.

    Apreciază

  3. >@ElenaCe surpriza placuta sa te revad !@lachatnoir:)@XenonisisNu am de ce sa ma supar :)"Ştiu şi de unde te-ai inspirat, de unde ţi-ai luat punctul de referinţă (vorba lui Arhimede)!"Serios?Daca nu-i un secret, spune de unde …Intr-o zi va veni la rind si Dora Maar.

    Apreciază

  4. >-X-, îmi place aşa mult ce ai scris încât vreau să pun textul şi la mine pe blog! Vreau să pun textul şi fotografia de pe pagina ta pe pagina mea! Desigur că textul va fi modificat, la fel şi fotografia! Voi specifica totuşi că tu eşti autoarea textului original! Să îmi spui dacă eşti de acord cu aşa o colaborare ciudată… Mi-a venit şi cartea, aoleo, ce interesantă e! Exact ce vroiam, e singura carte care insistă pe relaţiile amoroase ale lui Vincent Van Gogh… Super!

    Apreciază

  5. >X, pot prelua textul de la tine sau nu ? Să nu muncesc degeaba la fotografie! Dacă nu am acordul tău mă opresc, nu mai fac nimic!Sau poate textul nu e al tău ? Sper că nu l-ai copiat de pe undeva nu ?

    Apreciază

  6. >Nu ai raspuns la intrebarea pusa in mesajul de ieri de la 15:58…Ma faci sa rid :) … nu am ajuns asa de rau incit sa ma apuc sa copii texte scrise de altii si sa zic ca sunt ale mele.Cei ce-mi citesc de mai mult timp blogul s-au obisnuit si imi pot recunoaste stilul :)

    Apreciază

  7. >@ConyDe ce sa nu visam ? :)@MerlinlxDeduc ca ti-e dor de-o ploaie de vara …@Xenonisis… "ploaie cu pietre" ? … adica grindina?Nu, nu asta e sursa de inspiratie :)Textul se leaga de ceva foarte personal, asa ca vei intelege de ce doresc sa ramina scris doar aici.

    Apreciază

  8. >am aşteptat, cuminte, să "treacă ploaia":)acum pot zice, o banalitate desigur, toate ploile sunt la fel doar ochii noştri alţiicu ploile din ei cu tot

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.