pictură de geniu :)

 

Să vedem dacă cineva îl poate identifica din prima pe autor …

Premiul pentru Mirela, cistigatoarea acestei runde :)
http://www.divshare.com/download/5293596-79b

=”http://c.statcounter.com/6753314/0/9c4f7fca/1/” alt=”counter on tumblr” />

Reclame

10 gânduri despre „pictură de geniu :)

 1. >El Picador de Pablo Picasso.Nu e greu deloc. Si da, Picasso e chiar geniu! Curajul de a aborda o gama cromatica atat de calda, fara contraste si fara obisnuitele complementare, presupune din plin curaj, siguranta de sine si simt cromatic. Categoric nu l-a interesat redarea fotografica a…picadorului! :)

  Apreciază

 2. >P.S.Poate e interesant de mentionat ca Picasso avea 9 ani cand a pictat acest prim Picador!"La vârsta de 9 ani, Picasso a terminat de pictat primul său tablou, „El Picador”, înfăţişând un bărbat călare pe un cal, într-o luptă cu tauri. Prima sa lucrare mai importantă este totuşi „Prima comuniune”, reprezentându-i pe tatăl, mama şi sora sa mai mică, îngenunchind în faţa altarului. Picasso avea 15 ani când l-a terminat."E bine de stiut! Geniile copii apartin muzicii deseori, plasticii extrem de rar…

  Apreciază

 3. >:), chiar ca "ai nimerit-o" din prima.Tebuie sa caut un premiu pe masura. Da-mi un ragaz pina la sfirsitul saptaminii.Nu mi-am pus intrebarea citi din pictorii de geniu au fost remarcati ca 'genii' din copilarie sau adolescenta.Traiesc cu impresia ca impunerea in pictura e mai dificila decit impunerea pe tarim muzical …

  Apreciază

 4. >Infinit mai dificila, nici nu incape comparatie!Mozart nu era singurul copil care canta si compunea de la o frageda varsta. Asa au fost majoritatea clasicilor. In muzica se incepe de timpuriu. In arte, se acumuleaza ore, ani, decenii (uneori!) de cautari, transfomari, gasiri si redescoperiri. Cultura, trairile, experientele, epocile, stilurile si modele sunt mult mai de impact in creatia artistico-plastica, decat in muzica. Poate si pentru ca muzica e pe placul majoritatii, in ciuda faptului ca e abstracta, nu-i cere nimeni concretete sau explicatii, doar simtire si armonie. Subiectul se poate dezbate la…infinit. ;)

  Apreciază

 5. >Felicitari Mirela! Eram si eu sigur ca pictura e a lui Picasso, dar nu stiam numele :)Da, in muzica e altfel, trebuie sa te afirmi in timpul vietii, spre deosebire de pictura unde poti muri ca anonim si sa fi descoperit peste sute de ani, de exemplu Vermeer nu era considerat un maestru in timpul vietii (ma rog, exemplele sunt multiple).

  Apreciază

 6. >Multumesc @Sirg, Picasso era COPIL de 9 anisori cand a pictat asta, sa nu uitam! El a avut norocul recunoasteri inca din timpul vietii, ca si alti mari artisti. Din pacate, nu toti. In artele plastice e mult mai dificil sa reusesti, poate tocmai pentru ca muzica e preferata de toti, e prima dintre arte, hai sa recunoastem! @ X, am devenit curioasa. Vreau sa ne areti picturile tale, altfel cum sa beneficiezi de … recunoastere? Serios! :)

  Apreciază

 7. >Eu n-am inteles din context (e si tarziu): -X- canti sau desenezi (sau ambele)?Si eu as vrea sa ma dedic desenului pe care l-am abandonat, ma tot uit la portretele mele si zic ca pot mai mult. Apoi ma gandesc la Gaugain caruia i-a trebuit o alta lume pentru a isi gasi modul de exprimare artistic. Nu pentru toti ajunge o foaie si un creion…

  Apreciază

 8. >Oameni buni, voi chiar nu stiti de gluma ?!Nu degeaba am pus trei zimbareti in finalul comentariului ….Sunt total afona iar de pictat nu are rost sa mai vorbesc.Anterior am postat citeva 'capodopere' :)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.