Evele cu merele …

Two Cultures – Mark Kalev Kostabi
Mesajul lucrarii lui Kostabi e limpede, direct … si enervant.
Oare intradevar sa fi ajuns la concluzia ca emanciparea femeii a stricat ordinea lumii?
Greu de crezut.

10 gânduri despre „Evele cu merele …

  1. >Anonim, gradul de emancipare al femeii este masura naturala de emancipare generala. ori tinerea cu dintii la o anumita ordine denota frica, orice schimbare naste frica, e omenesc. ce nu e clar? :)

    Apreciază

  2. >”Femeia devine femeie prin bărbatul ei, ales de ea. Nu există egalitate. Ca să crezi că egalitatea trebuie instaurată, pornești din start de la ideea că una dintre părți este inferioară. Femeile care luptă pentru egalitate cu bărbații se simt ciuntite, neîntregi, neîmplinite. Există însă echilibru și empatie. Există ynn și yang și atunci când ele fac un singur tot vine și fericirea. Nu de pe o poziție agresivă trebuie gândită această realitate, ci de pe una a iubirii și complementarității. Când ridici sabia trebuie să te aștepți ca și celălalt să o ridice.”(Gabriele Savitsky)Subscriu pe de-a-ntregul la:”Femeile care luptă pentru egalitate cu bărbații se simt ciuntite, neîntregi, neîmplinite.” Dovadă că eu niciodată nu m-am simțit inferioară, dimpotrivă. Iubitul meu mă apreciază, dar și eu îi recunosc meritele și calitățile. De ce n-am face-o, doar ne completăm atât de frumos! Și am creat împreună ceva mai demn de iubit decât orice pe lumea asta! :)

    Apreciază

  3. >Problema e atit de complexa si adinca incit nu mai indraznesc sa o intorc pe toate fetele.Am observat ca multe fete si femei au probleme doar cu personajele masculine din universul exterior, nu cu partenerul de viata sau cu prietenul lor.Si mai e o chestiune.Acele femei ce au pornit cruciadele impotriva dominatiei barbatilor nu au facut-o din cauza ca se simteau inferioare.Au facut-o pentru ca erau tratate inferior si se simteau discriminate.Toate drepturile obtinute ( dreptul la vot, dreptul de a studia orice domeniu la universitate, dreptul la avort, la divort …) nu schimba prea mult esenta problemei.Ce ma enerveaza in tabloul lui Kostabi e faptul ca, indirect, cvazi-subliminal, ni se transmite ideea ca femeia emancipata nu are mare cistig.Merele i s-au rasturnat in cap.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.