explicaţie


*

Eu vinu-l sorb nu pentru o mulţumire strâmtă,
Nu beau pentru refuzul vreunui Dumnezeu,
Nici pentru ca să tulbur morala cea mai sfântă.
– Ci, bând – respir o clipă, ieşind din strâmtul eu.
Omar Khayyam
*
imagine – Moscheea Albastră (Şahului) 
Isfahan
*
Anunțuri

12 gânduri despre „explicaţie

 1. >@anonimOmar Khayyam nu cred sa fi avut sotie :)@ElenaAm impresia ca albastrul in sine e o culoare incarcata de misticism, poate si datorita faptului ca induce ideea de 'celestial'.

  Apreciază

 2. >Un sublim moment de detasare, de implinire spirituala, de liniste si o anume pace, greu de gasit in alta parte. Albastru, aur, lumina, arce si arcade, monumentalitate calma si tacuta…Incerc sa gasesc si o explicatie pur artistica, dincolo de cea spirituala. Ziduri usoare ca niste covoare magice, datorate arabescurilor care le indulcesc piatra, asta e: ziduri aparent fara greutate. Ziduri tesute din fire usoare de cer si lumini de aur solar.

  Apreciază

 3. >să nu-ţi dezvălui taina din suflet celor răinebunilor nu spune durerea niciodată,în zîmbet să te ferici de toţi semenii tăi.nădejdile, ascunse să-ţi stea de lumea toată…

  Apreciază

 4. >Ci band respir o clipa, iesind din stramtul eu – da, eu de asta beau atunci cand beau. ce poet sublim a dat Iranul si apoi ce uratenii precum revolutia islamica care (intentionat) a interzis vinul. Omar ar fi murit incercand sa prinda luna oglindita in lac :)

  Apreciază

 5. >"Omar ar fi murit incercand sa prinda luna oglindita in lac :)"… nu cred :)Khayyam punea mare pret pe clipa prezenta. Cine poate spune cu siguranta azi daca pentru el va exista ziua de miine ?Multumesc pentru versurile din memorie.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s