Postez acest tablou sub impulsul unei informatii culeasa dintr-o emisiune de televiziune vizionata de curind.
Cred ca recunoasteti stilul :) … van Gogh, desigur.
Portretul doctorului Felix Rey, pictat in 1889 intr-o maniera in care influenta japonismului e foarte evidenta, poate fi vazut la Muzeul de Arta Pushkin din Moscova.
Iata deci un bun prilej pentru a aduce in prim plan o noua pictura din ciclul Frumoasele Estului.
Mama doctorului Rey considera portretul atit de urit incit ani de zile l-a folosit pentru a astupa o gaura in cotetul de pasari :)
>Nu stiu de ce, dar mie imi aduce a Brad Pitt in ceva rol :)
ApreciazăApreciază
>Daca i-am deschide parul la culoare si i-am 'indulci' putin trasaturile, ai dreptate, vom obtine varianta 'grafica' (de afis) a lui Brad Pitt :).
ApreciazăApreciază
>interesant.noroc ca a scapat intreg din cotet :P. cum de-au ajuns rusii sa-l aiba?
ApreciazăApreciază
>iata ca pana si viata unui tablou, nu numai a unui om, poate fi interesanta…
ApreciazăApreciază
>Lumina care razbate din chipul propriuzis e mult mai frumoasa decat un portret…frumos pur si simplu. Care (unu' frumos!) sigur i-ar fi placut doamnei cu "cotetul"…Pielea emana lumina specifica portretelor lui Van Gogh, indiscutabil.
ApreciazăApreciază
>@dsNu stiu exact care e povestea portretului doctorului Rey, insa o serie de lucrari de ale lui van Gogh de la Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg au fost aduse de armata rusa din Germania ( ca prada de razboi). Pe site-ul muzeului se foloseste explicatia 'Transferred from Germany after World War II ', explicatie ce ar trebui interpretata astfel : jefuit din Germania.@literelibereCred ca 'povestile' tablourilor sunt la fel, uneori chiar si mai interesante decit povestile (vietii) oamenilor. @MirelaDaca vei da click pe imagine o vei putea vedea intr-o varianta marita in care stralucirea ochilor, ca niste masline negre scoase din ulei, trebuie neaparat admirata :).
ApreciazăApreciază
>@ -X- Am dat click, stralucirea sau luciul ochilor e foarte expresiva, atrage ca un magnet, cristalinul ocular nu e alb, iar culoarea folosita scoate in evidenta si mai mult luciul de masline al ochilor. ;)
ApreciazăApreciază
>@Mirela :)Mi s-a parut ca ochii sunt redati intr-un stil mai deosebit … de aceea am atras atentia supra lor.
ApreciazăApreciază
>Sunt, foarte deosebit sunt redați. Fascinant! OCHII din portretele lui Van Gogh au o expresivitate pe care, uneori, abia pot sa o suport, te atintesc, practic, sau sunt tristi, sau povestesc ceva, sau te fixeaza ciudat, dar tot expresiv. Nu sunt niste ochi oarecare!P.S. Te invit să testezi un parfum (sigur il stii) ales pentru tine. Am ales ceva pentru fiecare, doar se apropie iarna!
ApreciazăApreciază