înseamnă că a fost

deşi n-a fost vreodată …

Unii ştiu să transforme visul.  Alţii nu, sau nu vor, sau nu pot.
Suspendat între reveria dulce şi realitatea amară, sufletul e scurtcircuitat de ambiguităţi aducătoare de certitudini incerte.
Kilovolţi de gânduri, de nepăsare, indiferenţă sau tristeţe, nu vor putea preface în zgură dorinţa ce l-a generat.
Atingeri  …

Cînd moare un vis,
odată cu el mor
mii de nerostite cuvinte.
Iar pleoapele, ca două aripi frânte
se prăbuşesc în arşiţa nopţii,
zăbovind o clipă doar,
pe tăişul dintre real şi imaginar.
 (primăvara ‘ 06)
imagine blog – Mark Kostabi
Essence of Serenity (Starry Night)

 

 

14 gânduri despre „înseamnă că a fost

 1. >Mi-ar placea sa citesc o data despre Remedios Varo, aici. Si mai mult, cred ca as vrea sa vezi ce a pictat, daca nu stii deja.Mi se pare fascinanta (si nu-mi plac laudele).15.41

  Apreciază

 2. >@14:51Acum sunt foarte obosita insa miine voi porni in cautarea tablourilor pictate de Remedios Varo."Daca ce spui tu ar fi adevarat"… deci din start negi posibilitatea de a fi :)"atunci visele n-ar mai fi vise sau noi n-am mai fi noi"… n-am inteles ideea ( poate ca de vina e ziua prea plina pe care am avut-o azi)@oceania… sau mai bine zis, visele noastre sunt facute din acelasi material din care suntem facuti noi. Sufistii numesc visul ca fiind o realitate paralela in care se poate patrunde doar in anumite momente, de gratie.

  Apreciază

 3. >-X-, sufistii se refera la un anumit tip de vis. este vorba de visul lucid despre care amintea Castaneda in lucrarile sale.Anonim, cred ca daca materia viselor noastre ar fi diferita de noi insine atunci visele nu ne-ar mai apartine. ne-ar fi date, n-ar mai fi o prelungire a propriei noastre minti.

  Apreciază

 4. >@literelibere"-X-, sufistii se refera la un anumit tip de vis. este vorba de visul lucid despre care amintea Castaneda in lucrarile sale."Poti sa-mi dai titlul cartii ca sa citesc ce spunea el.De la fata locului eu am o alta perceptie asupra unor aspecte legate de mistica sufistilor…. nu vreau sa intru in detalii … khab, royah, daena, … sunt termeni greu de explicat doar prin citeva cuvinte.@MirelaCred ca ai inceput sa-mi iei 'pulsul bloggeristic' :)Voi reveni cit de curind la Mark Kostabi.

  Apreciază

 5. >Toate raspunsurile sunt interpretabile si subiective (asa cum e normal sa fie in cazul subiectului discutat).Sa explic replica mea la raspunsul literelorlibere. "Materia" nu mi se pare ca se aplica viselor. Eu sunt materie, visul meu nu are o forma palpabila, etc.. (alta decat cea pe care i-o atribui eu,tu).Visul este o proiectie, o descarcare, o reorganizare a unor evenimente. Stiu, suna anost poate, nepoetic. Si cosmarul e un vis (by any other name) si nu l-am vrea materializat.Exergy,Daca suntem din acelasi material, noi insine suntem niste vise. Poate ca am luat prea adliteram…Sa continui ar insemna sa fac o intreaga teorie si nu cred ca e cazul (?). :)Eu nu am gasit inca toate cuvintele sa exprim mintea. Poate ca negatia nu e cea mai buna solutie. Dar nu puteam sa ma abtin. :)Mirela, nu uita sa mai si traiesti …visele :PAstept cu interes si rabdare o reactie la Varo. 15.41

  Apreciază

 6. >-X-, vezi Art of Dreaming (Carlos Castaneda).a aparut si in romaneste mai de mult. dar sa stii ca in toate cartile sale aduce vorba despre "visul lucid".Anonim, subiectul e vast si interesant. ce pacat ca nu am timp zilele astea sa pot aduce noi argumente in acest sens… noi suntem formati din informatie, energie si materie. visele noastre poarta ampreanta substantei din care suntem facuti. cam asta am vrut sa spun.

  Apreciază

 7. >@15:41Faptul ca nu ai raspuns la intrebarea pusa ( daca ma cunosti din alt spatiu virtual ), imi intareste convingerea ca da :)Cit despre Varo … dupa cum am spus de mai multe ori pe aici, nu pot scrie la comanda.Voi cauta picturile ei, dar sa stii ca imi va lua timp sa-mi fac o impresie.S-ar putea sa ai de asteptat citeva saptamini … sau poate chiar mai mult.In ceea ce priveste afirmatia : " visele noastre sunt facute din acelasi material din care suntem facuti noi", ma refeream la 'materialul' nostru interior, adica la psihic si intelect, nu la corpul fizic."Daca suntem din acelasi material, noi insine suntem niste vise."Poate ca da :)@literelibereMultumesc pentru titlu. Chiar sunt curioasa sa citesc cartea.In mai multe scrieri ale unor sufisti persani se regaseste ideea ca in timpul somnului sufletul se desprinde de corp, sau se dedubleaza, pentru a calatori in spatiul unde se intimpla visul.Acele vise ciudate, ca de exemplu zborul prin aer la mare inaltime (inainte de a se inventa avionul), calatorii pe meleaguri necunoscute, in ere geologice populate de zmei (? dinozauri), in viitor … sau in lumi abstracte, i-au facut pe unii sa scrie lucruri formidabile.Oamenii au numit aceste visuriin fel si chip : inchipuiri, halucinatii, In copilarie am avut citeva vise foarte 'precise'. Nu stiu cum altfel le-as putea numi. Bine ca nu le-am povestit nimanui caci mai mult ca sigur mi s-ar fi spus ca am luat-o razna.

  Apreciază

 8. >ll: "ce pacat ca nu am timp zilele astea sa pot aduce noi argumente in acest sens" ..eu ma gandeam ca nu e locul potrivit, nu ca nu am avea timp. Dar nu-i problema, gasesc ceva de facut pana vine timpul.Da, probabil sunt cel mai nepriceput anonim. :)we placut.15.41

  Apreciază

 9. >@ ~~~ (cred ca esti anamaria, daca nu ma insel )Virtej de vise :) … imi place ideea. Uite ca m-ai ajutat sa inteleg de ce pe unii oameni ii trage viata in adincuri …@15:41La fel tie si tuturor celorlalti ce trec pe aici.@chrysallidisMi s-a parut mai deosebita. Unele lucrari de ale lui Kostabi chiar ma ating 'la partea de sus a sufletului' …

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.