gustul gândului

 

pentru mine viaţa nu are gust amar
nici dulce
are gustul gândului
pe care nu-l pot opri
să ajungă la tine
în zori de zi.

imagine – Sohrab Sepehri

Anunțuri

17 gânduri despre „gustul gândului

 1. >Of, gandurile astea sunt ca sortimentele de mancare: atat de multe si atat de diferite; ceea ce ti se pare tie delicios altora li se pare dezgustator s.a.m.d. Nu stiu daca am nimerit-o cu comparatia asta,dar a fost primul lucru care mi-a trecut prin cap cand am citit frumoasa postare :)

  Apreciază

 2. >Îmi place poezia. Din nou o relaţie de complementaritate cromatică, sau calde reci, depinde cum o iei! E bine pentru că relaţia se întâmplă pe un fond neutru şi asta-i dă mai mult sens.Poezia… poezia chiar e rotundă, tinde către rotunjimea unui gand vioi, nesăţios. Eu aşa o percep.

  Apreciază

 3. >@CELLAAi citit versurile lui Florentin Smarandache? El e cu paradoxurile :)@Mario Barangea:)@AncaE o comapratie mai deosebita. Ramine sa asociem fiecarui sentiment cite o reteta gastronomica …@Mirela PetePictura lui Sohrab Sepehri mi s-a parut ca poate completa ideea ascunsa in versuri.Acum insa, felul in care percepe fiecare cititor in parte cele citeva rinduri, va ramine o enigma pentru mine.

  Apreciază

 4. >CELLA< ai putea fi putin mai explicita? Te rog.Din cauza caldurii nu mai sunt in stare sa rationez conform 'standardelor' minime :)@litere libereE un exercitiu de care nu ma pot lipsi …

  Apreciază

 5. >De obicei cand citesc ce scrii, incerc un sentiment de multumire amestecata cu intelegere, un fel de "exact asa este, si nu s-ar fi putut spune mai bine" :) iar acum sentimentul e un pic mai accentuat.Acele ganduri fac parte din a 5-a "coordonata" de care vorbisesi intr-un blog, mai demult ? Nu mai tin minte daca era exact asta denumirea.Cred ca magia si frumusetea acestor ganduri este ca nu se stie niciodata daca ajung cu adevarat la destinatie, pentru ca le e mai mult decat destul sa plece in afara timpului si coordonatelor.Gandurile sunt ca barcuta: simple, exact atat cat trebuie sa fie, nici o "funie" sau vreo "panza" in plus.

  Apreciază

 6. >@adi:)@anonimBun sosit pe blog!Tabloul e foarte simplu si sugestiv. Mi s-a parut ca se potriveste cu versurile.@aquanoir:), era vorba de postul "al cincilea punct cardinal".Cred ca mai demult, pe fostul tau blog de pe yahoo, am povestit despre un vechi obicei chinezesc : oamenii aprind luminari, le aseaza in barcute din hirtie si le dau drumul pe apa in timp ce-si pun in gind o dorinta.Gindurile calatoresc … si asta e bine :)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s