clasa unui bucătar :)

„Clasa unui bucatar se poate vedea gustându-i salata, nu e neaparat nevoie sa prepare o friptura”, ne spunea cu ani in urma un vecin, persoana ce azi nu mai e printre cei vii …

Dar de abia atunci cind am privit capul de luptator executat in creta rosie de Leonardo da Vinci, lucrare ce se afla in posesia Muzeului de Arta din Budapesta, am descoperit un nou sens pentru afirmatia pusa in ghilimele.

Talentul unui pictor nu transpare doar din tablourile in ulei, acuarelele, picturile murale sau cele de altar, ci si din modeste schiţe in carbune sau elegante desene in peniţă.
Priviti un minut Luptatorul Roşu/The Red Warrior şi vă veţi convinge de modernitatea tehnicii de execuţie.
Daca nu stiaţi, vă voi face o mică surpriza :)
Unica statuie a lui Leonardo, si dupa toate evidenţele ultima sa lucrare din viaţa de artist, o reprezinta aceasta mica statuie turnata in bronz de la muzeul din Budapesta.
Deci nu ezitati sa vizitati Ungaria :)
Reclame

8 gânduri despre „clasa unui bucătar :)

  1. >@Paul"Strigatul" lui Munch e un strigat al neputintei, al disperarii, cel al luptatorului lui Leonardo e un strigat al atacului, al izbinzii …@dsNu mi se pare. Dar poate ca altii au alta parere :)@oceaniaZilele trecute am citit "Leonardo in his own words" de William Wray, o carte insotita de multe ilustratii, in special desene si schite executate de da Vinci.Autorul a scris foarte putin pentru ca mai bine de jumatate din textul cartii e compilat din caietele de note si notite ce au ramas de la Leonardo.E uimitor cum a putut vedea el lumea si fenomenele. Mi-a placut pina la lacrimi ce a zis aici :" A point has no part; a line is a transit of a point, points are the boundaries of a line.An instant has no time. Time is made of movements of the instant, and instants are the boundaries of time."

    Apreciază

  2. >da, a vazut lumea si fenomenele prin ochii unui artist desavarsit. de multe ori m-am intrebat oare cum asculta un muzician muzica? oare cum vede un pictor ceea ce picteaza? dar cum oare sa-mi depasesc conditia ca sa simt ce simte un geniu?

    Apreciază

  3. >Chiar se poate întâlni câte-un artist magnific desenator, fără să aibă acelaşi discernământ şi la culoare. Dacă lui Leonardo nu i s-ar potrivi aceasta, un alt titan al epocii nu s-a vădit a fi tocmai un mare colorist…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.