recunoaşteţi autorul ?

 

Am stocat in arhiva computerului mai multe imagini cu picturi inedite, sau mai putin cunoscute, sau total diferite fata de stilul pictural cu care s-a impus artistul respectiv, cu gindul de a le prezenta sub forma de ghicitori :)
Astazi m-am oprit la un ghiveci cu flori. Singura explicatie suplimentara pe care o dau se refera la locatia picturii : colectie particulara :)

Recunoasteti autorul?

17 gânduri despre “recunoaşteţi autorul ?

  1. >Hristos a Inviat !Van Gogh ! Desigur, desi aduce a Matisse.Raspunsul ni-l dai peste … 2 luni, sau pe alta adresa ? … HiHiHi..hihi..sughiiitz !Adevarat a Inviat !

    Apreciază

  2. >adi, astept sa revii :)@GabrielDin cite stiu eu, Matisse nu folosea fundaluri de o singura culoare. Decorurile lui sunt pline de flori, dungi si motive geometrice foarte colorate.@DoarAtatHotarasta-te, ori Matisse … ori van Gogh!… s-ar putea ca intr-o zi sa nu mai pot posta pe nici o adresa :)Cine doreste sa afle raspunsul va avea rabdare sa treaca cele doua luni :)

    Apreciază

  3. >nu risc sa spun un nume pentru ca efectiv nu stiu despre cine e vorba. mai ales ca, spui tu, nici nu e stilul cunoscut al artistului in cauza. astept cuminte si curioasa raspunsul tau:)

    Apreciază

  4. >indiciul 1. Dupa ce am citit comentariul lui Gabriel(?), mi-au aparut cateva imagini in cap care m-au facut sa mai caut printre tabloruile lui. Nu l-am gasit (inca) pe acesta, dar am gasit altele in care am recunoscut acest stil. Fundalul de o singura culoare, chiar negru, l-a mai folosit in multe tablouri. Unul anume imi staruia in minte, si i-am cautat numele; este: Natura moarta cu Biblie. indiciul 2. Am gasit vaze cu flori desenate de el, in jurul lui 1886, la Paris: anemone, maci, margarete, garoafe; de ce sa nu fi vazut si fucsia? :Dindiciul 3. A realizat multe tablouri pana sa ajunga sa picteze prin lovituri ale pensulei.Insist sa-l caut printre operele lui Vincent.

    Apreciază

  5. >Trebuia sa fi lasat sa treaca cele doua luni :) … E o pictura foarte diferita de stilul cu care s-a impus Lempicka.Atunci cind am descoperit-o pe site-ul acela polonez, vezi linkul dat in comentariul anterior, am crezut ca e o greseala :) … ca s-au inversat explicatiile referitoare la tablouri.Pe de alta parte ma bucur ca te-am facut sa cauti printre tablourile lui van Gogh.Iti va fi de folos pentru ghicitorile viitoare :)

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.