pictură în tandem

Stilul picturii e relativ usor de recunoscut. La fel si curentul artistic. Tablourile simboliste, in special cele Art Nouveau, au un fel al lor, o combinatie reusita de clasic si modern cu un impact vizual de necontestat.
Privind cu si mai multa atentie s-ar putea sa ghiciti pictorul :)

Daca nu ati reusit, ii voi dezvalui eu numele : Gustav Klimt.

Atentie!. Tabloul a fost realizat in colaborare cu fratele sau, Ernst Klimt. In unele surse am vazut ca e trecut si numele asociatului lor, Franz Matsch, cel cu care fratii Klimt au lucrat impreuna o perioada de timp. Ei si-au lasat amprenta si in Romania, la Peles.
Dar cita diferenta intre tabloul atasat blogului de azi si picturile realizate de Gustav Klimt la Castelul Peles din Sinaia!

Aceasta femeie infasurata in matase aurie nu poate fi admirata public. Apartine unui colectionar particular si imi inchipui placerea cu care e privita de cei ce au privilegiul de a o vedea in toata spendoarea ei. Tabloul are dimensiuni destul de mari (67cmx107cm). Mantia e de o somptuozitate rafinata iar rochia dantelata reprezinta o adevarata eticheta a bunului gust.

Auriu – culoarea preferata a pictorului austriac, cel mai cunoscut artist al secesiunii vieneze.
Auriu – culoarea cu care le-a invesmintat pe Judith si Adele Bloch Bauer, dar si culoarea pe care a folosit-o in frizele de la Palatul Stoclet.

Analizind cu de-amanuntul pictura am ajuns sa ma intreb : cit la suta din ea e opera lui Gustav Klimt si cit la suta a tertilor?
Ma indoiesc de faptul ca vreun expert ar putea da procente demonstrabile.

Cum e atunci cind doua sau mai multe persoane incearca sa picteze un tablou?

Pictura in tandem … oare as putea picta impreuna cu cineva?
Mi se pare imposibil sa duc la capat o astfel de actiune, desi ideea imi suride, si sincera sa fiu, as fi tentata sa incerc.
Tinind cont insa de „talentul artistic” pe care il am, dar mai ales talentul de a enerva, cred ca l-as fi descurajat din prima chiar si pe Pablo Picasso :)

 

Reclame

6 gânduri despre „pictură în tandem

 1. >”talentul de a enerva”.Pai aceasta este deja o prima calitate a unui artist. Picasso insusi o avea din plin :) Ca sa nu mai vb. de Klimt („perversul” oficial al epocii).

  Apreciază

 2. >asta cu pictatul la mai multe maini e ca si cu scrisul la doua maine diferite, de exemplu, care chiar e interesant. ca si cantatul la patru maini la acelasi pian:). tabloul asta sta marturie ca se poate.

  Apreciază

 3. >mantia e facuta de mana lui G.K, asa imi spune ochiul….se intrevede lucratura caracteristica lui. eu zic ca fratele a fost lasat sa umble la fundal si flori :)

  Apreciază

 4. >@oceania Cintatul la patru miini se face dupa o partitura in care arpegiile sunt clar specificate.Pictatul ‘la patru miini’ reprezinta o adevarata expeditie pe un tarim necunoscut.Dar, cum spuneai situ, se poate …@chrysallidisRochia de matase alba are o broderie de invidiat :) … cine o fi pictat-o?Intr-o imagine marita s-ar fi observat ca diadema de pe cap e o adevarata capodopera picturala …. si sa nu uitam ochii :)Cine crezi ca i-a pictat?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.