ghicitoare


Un alt tablou dintr-o colectie particulara …
Nu voi da deocamdata nici un fel de amanunte; vreau sa va las placerea ca pentru citeva clipe sa intrati in pielea expertului prins in complicatul proces al identificarii si autentificarii unei opere de arta :)

Sa vedem cine se va incumeta sa inceapa expertiza, si mai ales sa vedem daca cineva va reusi sa gaseasca raspunsul corect la ghicitoarea de azi : cine credeti ca e autorul picturii?

Reclame

17 gânduri despre „ghicitoare

 1. >Tema e incitanta dar dificila… E ca si cum, ajuns intr-o casa (tabloul e intr-o colectie particulara!), vezi tabloul… Dar acolo pot fi elemente ajutatoare: pozitionarea tabloului, privesti in jur sa vezi „stilul” amfitrionului, care ii sunt optiunile, pictura autohtona, franceza, rusa… perioada, modul de inramare, o privire atenta pe toata pinza, mai ales în partea de jos, de regula in coltzul din dreapta, potzi cere permisiunea sa examinezi si verso… Asa insa… E prezentata doar o imagine. Ce ne poate spune… Mai intii ca astfel de clar-obscur modern nu prea e intilnit in pictura romaneasca, poate la Tia Peltz, la Baba e altfel, intr-o paleta dominata de brun. Pe de alta parte e o lumina ce vine dinspre romatismul sau simbolismul rus, ma gindesc la Vrubel… Ovalul fetzei, trasaturile în genere, trimit tot catre pictura rusa.

  Apreciază

 2. >@dumitru agaghiE adevarat ca privind tabloul asezat in ‘decor’ iti poti face alte impresii decit daca il privesti monitorul calculatorului, dar asta nu inseamna ca in casa unui colectionar pasionat de pictura impresionista nu se poate gasi si un tablou in stil renascentist sau o lucrare abstracta :)@theocartile sunt facute … in final se va vedea daca ai plusat pe cine trebuie :)@adiDe abia dupa ce ai pomenit de Stefan Luchian mi-am dat seama ca exista niste elemente comune intre autoportretul intitulat „Un Zugrav” si acest tablou … anterior nu sesizasem faptul :)

  Apreciază

 3. >si eu m-am gandit initial la un pictor roman dar raman foarte departe de expert. nu ma incumet sa fac o expertiza tocmai pentru ca nu ma pricep. insa voi citi cu interes pe-aici opiniile altora, mai avizati:)

  Apreciază

 4. >la Murillo nu s-a gandit nimeni?tabloul mi se pare asemanator ca stil de executie cu tablourile cu copii pictate de el(are cateva, nu le stiu numele)..culorile folosite sunt comune.

  Apreciază

 5. >Am cautat pe net picturi de Murillo. Poate forma ochilor sa fie asemanatoare, insa felul in care sunt alese culorile mi se pare total diferit.2VaniaTonitza? … nu prea cred :)@dumitru agachi… am remarcat ceva comun in senzualitatea buzelor.Ma gindeam ca acest „Profil de fata” este atit de putin cunoscut publicului de rind … eu, din punctul de vedere al unui amataor – fara studii de arta, o consider o lucrare foarte reusita :)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.