indiferenţa e o culoare cu două tăişuri

Indiferenţa e o culoare cu două tăişuri ce răneşte profund atât în interior cât şi în exterior, pe tine cât şi pe cei de lângă tine.Totul începe din clipa în care pierzi discernământul lucrurile vizibile, când, contrastul dintre alb şi negru se topeşte într-un gri infinit. Fără limite, fără nuanţe … fără nimic.
Nu. Nu indiferenţa are culoare gri.
Griul e culoarea resemnării, a abandonului necondiţionat de teama unui eşec în plus.Indiferenţa îşi construieşte migălos culoarea, zi de zi.
Mai întâi se aşterne un strat cu efect anestezic care face bine. Te ajută să uiţi. Te ajută să te îndepărtezi de toate lucrurile cărora nu le poţi face faţă. Te ajută să reduci importanţa unor evenimente şi aşa neînsemnate.Urmează o perioadă de calm în care straturi fine de ironie, de analiză la rece, de cinism chiar, te acopera rând pe rând.
Un strat aşa zis protector începe să te despartă pe tine de universul din jur, dar şi de universul dinlăuntrul fiinţei tale.
Ideea că ai devenit invulnerabil încolţeşte într-un ungher al minţii şi pentru prima dată ai curajul să spui : mi-e indiferent.Acoperit de culoarea indiferenţei devii invizibil în ochii multora.
Ironia e că devii invizibil chiar şi în proprii ochi.Oglinda în care priveşti nu te mai reflectă, însă o reflectă înmiit pe ea. Indiferenţa.
Ea a devenit stăpâna ta.
Tu nu mai exişti. În zadar îţi strigi numele. La capătul ecoului te aşteaptă zâmbitoare toate greşelile – imune la culoarea care pe tine te-a impregnat tridimensional.

Primul simptom de durere îţi electrocutează visele.

Vrei să redevii aşa cum ai fost la început şi speri că vei putea da la o parte straturile impenetrabile ce o compun, sau că vei găsi o soluţie cu un pH magic care să o neutralizeze instantaneu.

Dar nu poţi.
Şi cu cît mai mare ţi-e dorinţa, cu atât culoarea indiferenţei te doare mai mult. Din ce în ce mai mult.

Culoarea indiferenţei a devenit parte din tine.
Ţi-a pigmentat sufletul într-atât încit dacă vrei cu adevărat să o anihilezi nu-ţi rămâne de făcut decât un singur lucru: să arzi ca să renaşti apoi din propria-ţi cenuşă, la fel ca legendara pasăre Phoenix.

… şi începi să aştepţi inima aceea care cu licărirea ei plăpândă să aprindă mistuitoarele flăcări salvatoare.

imagine blog – Li Yitai, Echo

Reclame

4 gânduri despre „indiferenţa e o culoare cu două tăişuri

  1. >chiar….care e culoarea indiferentei? e o culoare invizibila? care te face invizibil si pe tine? atunci cum sa ne dam seama de aceasta culoare? doar privindu-ne pe noi atunci cand devenim invizibili in proprii nostri ochi?

    Apreciază

  2. >@oceaniaNu e o culoare invizibila … insa in ciuda faptului ca existi biologic ea te face sa fii ca si cum nu ai exista :)Uneori durerea altcuiva ne face sa intelegem ca indiferenta ne-a colorat din cap in picioare.Alteori ne dam seama singuri privindu-ne in oglinda interioara, care, vai!, nu mai reflecta nimic.Suntem goi pe dinauntru si „stralucitor de indiferenti” pe dinafara.O stralucire orbitoare care ne face invizibili in ochii altora.Daca la miezul noptii vei aprinde o luminare intr-o camera, te vei bucura de lumina firava ce o rapindeste in jur.Insa daca aceeasi luminare o vei ridica drept in lumina soarelui de amiaza si o vei privi fix, nu-i vei putea vedea flacara, desi arde la fel de intens.Vei vedea doar fitilul negru … iar uneori nici atit.@almanahe… mai degraba se poate spune ca politica are culoarea indiferentei :)@GabrielDa, poate fi definita si asa : o culoare multistrat ce nu se formeaza peste noapte.Trec zile si nopti, uneori trec ani, pina cind culoarea indiferentei reuseste sa atinga perfectiunea malefica care face ca sufletul sa doara.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.