atingeri

photo-AntoinedeVilliers.jpg

 

Exista o atingere a trupurilor ce ne face sa credem ca fericirea e un lucru complicat de simplu , guvernat de doua epiderme in asteptare.
Fara sa-mi explice cineva, si foarte demult, am descoperit ca aceasta atingere e de fapt sfirsitul oricarui lucru abia inceput.

Exista o atingere a privirilor, un fel de scanare multidimensionala codificata in zimbete si in tremur de pleoape.
Daca ti s-ar da ocazia sa-i privesti pe cei doi protagonisti, fara ca ei sa te observe, ti-ai da seama ca in acele momente de atingere a privirilor  se acumuleaza o energie distrugatoare, energie ce spulbera cu usurinta sabloane psihologice, diferente de clasa sociala, de virsta, de cultura, de convingeri de tot felul … si mai ales preconceptii si prejudecati.
Cu timpul, am inteles ca acest soi de atingere e un fel de trambulina de lansare pentru sfirsitul inceputului.

Dar mai exista si un altfel de atingere, pe care, putini din cei multi, au experimentat-o cu adevarat.
O atingere profunda ce face sa vibreze toate celulele din care suntem mestesugiti, si care, produce mutatii incredibile in spirala ADN-ului nostru intim.
Atingerea aceasta poate schimba un monstru intr-un inger, un invins intr-un invingator, un muribund intr-un om gata sa rastoarne muntii, un fricos intr-un razboinic fara teama, un pesimist incurabil intr-un optimist, un loc gol din inima intr-un sentiment nesfirsit, la fel de nesfirsit pe cit de nesfirsita ne e viata.
E vorba de fascinanta atingere a gindurilor, caci daca, atingerii trupurilor, sau atingerii privirilor, ne putem impotrivi in mod constient … atingerii gindurilor nu ii putem pune stavila.

Si pentru ca odata, cindva, gindurile noastre s-au atins, azi nu mai poti fi indiferent la abisul in care te scufunzi atunci cind reusesti sa ramii singur cu tine insuti, si surogatul de fericire ce iti umple clipele nu te mai poate multumi … nu te mai poate pacali :)

imagine – Antoine de Villiers
Reclame

7 gânduri despre „atingeri

  1. >ai un dar … (sau sa zic har) de a spune ceva atat de adevarat si profund, ceva la care nu multi oameni se gandesc, ceva pe care dupa ce-l citesc nu pot decat sa exclam in sinea mea: „e atat de dureros de adevarat!”

    Apreciază

  2. >de multe ori cind ma asez in fata calculatorului, cu gindul de a scrie ceva, nu stiu de fapt ce voi scrie :)mi se intimpla ades sa pornesc de la o idee, ca apoi sa ajung intr-un punct neasteptat … apoi ma opresc si ma intreb daca nu cumva ceea ce am tastat nu sunt decit niste copilarii sau nonsensuri.textul acesta l-am scris in fuga, apoi l-am trecut la ‘save’, pentru ca mi se parea prea simplu, prea dezlinat …intr-un final m-am hotarit sa-l postez asa, in forma lui bruta … si nu pot decit sa ma bucur ca cineva, ca de exemplu tu, i-a descoperit o anume valoare :)

    Apreciază

  3. te iubesc -X-, iti iubesc mintea, iti iubesc gandurile, visurile, abisurile, starile..pentru ca intr-un fel esti oglinda mea vie…nu trece zi fara sa te vizitez…iubesc faptul ca existi!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.