cuantificare

DanStoica.jpg

Orice pe lumea aceasta are nevoie de un suport pentru a putea exista si a se putea deplasa de la un punct la altul.

Oare legile fizicii sunt imuabile si se aplica oricarui tip de fenomene si procese?
Materia a fost impartita mai intii in atomi, apoi in electroni, protoni si neutroni … ca mai tirziu sa apara in scena alte caramizi structurale … mezonii, muonii, leptonii, gluonii … Dar aceasta diviziune a materiei a facut pe unii sa-si puna aceleasi intrebari referitor la energie, mai exact la radiatie, fie ea luminoasa sau localizata in alta parte a spectrului electromagnetic. A venit Planck care a adus in prim plan fotonii. Asa am aflat ca energia circula in pachete numite cuante sau fotoni. Paralelismele au continuat, si rind pe rind, ne-au fost prezentati magnetonul lui Bohr-Procopiu, fononii acustici si optici, si chiar psihonul, ca elemente de baza pentru energia magnetica, vibrational-acustica … respectiv cea gindurilor, a psihicului.
Sa presupunem ca lumea mentala e constituita din unitati mentale numite psihoni iar scoarta cerebrala din unitati nervoase numite dendroni. Atunci, lasindune-ne imaginatia scapata din friu, am putea privi sentimentele ca niste vectori a caror orientare depinde de interactiunea psihon-dendron.
Si mai exista posibilitatea (absurda) ca neuronii sa fie specializati pentru anumite actiuni … sentimentele fiindu-ne transmise sub forma de impulsuri electrice de catre … neuronii sentimentali :)
Am acceptat unele abstractizari ca pe ceva normal si totodata necesar spre a putea explica lumea in care traim si fenomenele ce o guverneaza.
Si ma gindeam daca nu cumva si iubirea poate fi cuantificata; daca nu cumva si ea este compusa din caramizi stucturale ? … si daca nu cumva printre atitia „oni” si „troni” nu ar fi posibil ca intr-o zi sa apara un nou „on”, ca de exemplu „iubitonul”.
Poate doar asa, atunci cind cineva ne va adresa stupida intrebare : „cit de mult ma iubesti ? , vom fi salvati si vom raspunde cu nonsalanta : „1001 iubitoni „ :)
……………………………………………………….

imagine de Dan Stoica
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.